Limon, tatlı ve tuzlu yemeklerin yanı sıra içeceklerde de yaygın olarak kullanılan çok yönlü bir meyvedir. Limon suyunun yanı sıra limon kabuğu rendesinin de sağlığa olumlu etkileri vardır. Limonları dondurmak ve rendelemek, bu faydalardan daha yoğun bir şekilde yararlanmanın bir yoludur. Limon kabuğu, özellikle limon organik olarak ve pestisit kullanılmadan yetiştirildiğinde yüksek miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve hastalıklara karşı koruma sağlar. Bu nedenle limonu rendeleyip dondurmak vücudunuzu daha fazla antioksidanla desteklemenin etkili bir yoludur.
Dondurulmuş ve rendelenmiş limonun anti-tümör etkisine sahip olduğunu biliyor muydunuz?
Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden birinin açıklamasına göre limonun 12 kanser türüne karşı etkinliği 1970’li yıllardan bu yana yapılan laboratuvar testleriyle kanıtlandı.
Türk mutfağında ağırlıklı olarak sıkılmış limon kullanıyoruz. Bu sayede sadece suyundan faydalanıyoruz. Ancak limon kabuğunun özellikle anti-tümör etkisine sahip olduğunu bilmekte fayda var.
DONDURMA LİMONUNUN FAYDALARI
Dondurulmuş ve rendelenmiş limonun kanser hücrelerini öldürdüğü biliniyor. Bu bakımdan kemoterapiden daha etkili olduğu söylenmektedir.
Rendelenmiş limon, tek başına limon suyundan 5-10 kat daha fazla vitamin içerir.
Rendelenmiş donmuş limonun vücut üzerinde detoksifiye edici ve gençleştirici etkisi vardır. Strese ve ruhsal bozukluklara karşı tedavi edicidir.
Dondurulmuş ve rendelenmiş limon kullanılması yemeklere daha fazla lezzet katacaktır.