Cuma, Eylül 20

Putin, Kim Jong Un’un davetlisi olarak Kuzey Kore’yi ikinci kez ziyaret edecek

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un eylül ayındaki Rusya ziyaretinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 yıl aradan sonra ikinci ziyaretini Pyongyang’a yapacağı bildirilmişti.

REKLAM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 yıl sonra Kuzey Kore’ye ilk ziyaretini Salı günü yapmaya hazırlanıyor.

Kore Merkezi Haber Ajansı’nın haberine göre Rus lider, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un daveti üzerine iki gün boyunca ülkeyi ziyaret edecek.

Her iki ülkenin de Batılı ülkelerle farklı noktalarda artan gerilimler yaşaması nedeniyle görüşmelerin askeri işbirliğini genişletmeye odaklanması bekleniyor.

Kuzey Kore liderinin geçtiğimiz Eylül ayında Rusya’nın uzak doğusunda Putin ile görüşmesinin ardından Kuzey Kore ile Rusya arasındaki askeri ve ekonomik işbirliğinde önemli bir artış yaşandı.

ABD’li ve Güney Koreli yetkililer, Pyongyang’ı, askeri teknoloji ve yardım karşılığında Ukrayna’daki savaşın uzatılmasına yardımcı olmak için Rusya’ya topçu, füze ve diğer askeri teçhizat sağlamakla suçluyor.

Hem Pyongyang hem de Moskova, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal edecek olan bu suçlamaları reddetti.

Kremlin daha önce Pyongyang’ın Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline verdiği desteği “çok takdir ettiğini” belirtmişti.

Rusya ve Çin, ABD ve müttefiklerinin yasaklı balistik füze testleri nedeniyle Kuzey Kore’ye yeni BM yaptırımları uygulama girişimlerini defalarca engelledi.

Seul Kookmin Üniversitesi’nden Kuzey Kore uzmanı Andrei Lankov, Pyongyang’ın topçu mühimmatı ve kısa menzilli balistik füze tedariki karşılığında Moskova’dan üst düzey silahlar almayı umduğunu söyledi.

Lankov, Rusya’nın en son askeri teknolojilerini Kuzey Kore ile paylaşma konusunda isteksiz olabileceğini, ancak Pyongyang’dan mühimmat satın alma konusunda istekli olduğunu belirtti.

Kuzey Kore dış dünyadan oldukça izole bir ülke.

Kendi kendine yetme hedefine dayalı olarak “Juche” adı verilen bir tür sosyalist sistemle yönetilen ülke, resmi olarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (DPRK) iktidara gelmesinden dolayı özellikle Batılı ülkeler tarafından “münzevi krallık” olarak adlandırılıyor. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) olarak bilinen bu bölge, Kim ailesinin üyeleri arasında babadan oğula geçiyor.

2011 yılında babasının ölümünün ardından çok genç yaşta göreve gelen Kim Jong-un, ülkenin kurucusu dedesi Kim Il-sung ve babası Kim Jong-Il’den sonra ülkeyi yöneten üçüncü Kim oldu. .

Büyükbabasının ölümüyle başkanlık görevi sona erdiğinden beri resmi unvanı “Kore İşçi Partisi Genel Sekreteri” olan Kim Jong-un, iktidardaki 13. yılında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş