Perşembe, Eylül 19

AB, Parlamento seçimlerinin ardından yeni yönetimini belirlemeye mesai harcayacak – Son Dakika Dünya Haberleri

AB üyesi 27 ülkede dün Hollanda ile başlayan 4 günlük seçim maratonu, 9 Haziran Pazar günü oy verme süresinin sona ermesiyle sona erecek.

Yeni parlamentonun nasıl şekilleneceğine ilişkin ilk geçici sonuçlar, tüm ülkelerden toplanan verilerle birlikte Avrupa Parlamentosu tarafından Brüksel saatiyle 18.00’den itibaren yayınlanacak.

AP, sonuçları üye ülkelerden gelen verilere göre güncelleyecek. Son güncellemenin 10 Haziran saat 01:00 civarında yapılması bekleniyor.

10 Haziran sabahı tablo netleşse de resmi sonuçlar, 27 üye ülkenin resmi seçim otoriteleri tarafından açıklanan ve ulusal yasama otoriteleri tarafından doğrulanan nihai sonuçların Avrupa Parlamentosu’na iletilmesiyle belli olacak.

10 HAZİRAN’DAN SONRA NE OLACAK?

Avrupa Parlamentosu’nun yeni “siyasi gruplarının” belirleneceği süreç başlayacak. Haftalar sürecek bir süreçte, ulusal partilerin üyeleri, AB genelindeki benzer düşüncelere sahip meslektaşlarıyla “siyasi gruplar” adı verilen koalisyonlar oluşturacaklar. Her parlamento grubunda 7 AB ülkesinden en az 23 milletvekili bulunmalıdır.

Mevcut parlamentodaki siyasi gruplar aşağıdaki gibidir:

“Hıristiyan Demokratlar olarak bilinen Avrupa Halk Partisi (EPP), üye ülkelerin merkez sağ partilerini bir araya getiriyor.

Merkez sol partileri bir araya getiren Sosyalistler ve Demokratlar (S&D)

Liberal çizgiye sahip Avrupa’yı yenileyin

İklim, çevre ve göçmen hakları gibi konulara öncelik veren Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı,

Muhafazakar partilerin oluşturduğu Avrupalı ​​Muhafazakarlar ve Reformistler (ECR)

“Aşırı sağ partileri bir araya getiren Kimlik ve Demokrasi (ID) ile sol partileri içeren Avrupa Solu.”

YENİ YASAL DERS 16 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Ulusal partiler, Avrupa Parlamentosu’nda ilk genel kurul toplantısına kadar siyasi gruplarını oluşturacak.

İlk genel kurul 16 Temmuz’da toplanacak ve böylece yeni yasama organı başlayacak. Bu toplantıda Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Avrupa Parlamentosu’nun yeni Başkanını ve Başkan Yardımcılarını seçecek ve kendi komitelerinde yer alacak Avrupa Parlamentosu üyelerinin sayısını belirleyecek.

Yeni parlamentonun ilk işi, seçimler nedeniyle sonuçlandırılamayan yasa tekliflerini görüşmek olacak. Bunlar arasında köpek ve kedilerin refahı, hayvan taşımacılığı, yolsuzlukla ve çocukların cinsel istismarıyla mücadele ve yapay zeka sorumluluğuna ilişkin direktifler yer alıyor.

AB KOMİSYONU EĞİTİMİ

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçları, yalnızca yeni parlamentoyu değil aynı zamanda AB’nin yürütme organı olan Komisyon’a kimin liderlik edeceğini de belirleyecek. Önümüzdeki aylarda parlamenterler, Avrupa Komisyonu’nun yeni başkanını AB ülkelerinin liderlerinin gösterdiği adaylar arasından seçmek için oy kullanacak. Parlamento, Avrupa Komisyonu Başkanını gizli oylamayla salt çoğunlukla seçecek.

Adayın gerekli çoğunluğu elde edememesi halinde AB liderlerinin bir ay içinde yeni bir aday önermesi gerekecek. Bu nedenle seçimleri takip eden günler, Avrupa Komisyonu Başkanlığına en iyi adayları belirlemek için yoğun kampanyalarla dolu olacak.

Bu pozisyona aday gösterilen isimler şöyle:

“EPP adayı ve Avrupa Komisyonu Başkanı Alman siyasetçi Ursula von der Leyen,

Nicolas Schmit, Lüksemburglu siyasetçi, Sosyalistlerin ve Demokratların (S&D) adayı ve Avrupa Komisyonu üyesi

Yenilenen Avrupa’nın adayı İtalyan siyasetçi Sandro Gozi,

Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı’nın adayı Alman siyasetçi Terry Reintke ve Avrupa Solunun adayı Avusturyalı siyasetçi Walter Baier.”

VON DER LEYEN İÇİN ZOR GÜNLER ÖNÜMÜZDE

2019’dan bu yana AB’nin yürütme organına başkanlık eden Von der Leyen, yeniden seçilme ihtimali en yüksek isim.

Çünkü anketler von der Leyen’in grubu EPP’nin sandalye sayısını büyük oranda koruyacağını ve Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük grup haline geleceğini öngörüyor.

Von der Leyen’in koltuğunu koruyabilmesi için 27 üye ülkenin liderlerinin bu ay sonunda yapılacak AB zirvesinde nitelikli çoğunluk elde etmesi ve yapılacak oylamalarda 720 milletvekilinden 361’inin oyunu alması gerekecek. EP’de.

Von der Leyen’in 10 Haziran sabahından itibaren sosyalist ve liberallerden oluşan diğer merkez partilerle görüşmelere başlaması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı, atanmasının ardından AB ülkeleriyle birlikte Komisyon üyesi adaylarını önerecek.

Komisyonun üyeleri Avrupa Parlamentosu’nun onayından sonra belirlenecek.

Komisyonun oluşumu, sonbaharda yapılması beklenen ve parlamenterlerin Komisyonun yapısını bir bütün olarak onaylayıp onaylamayacaklarına karar verecekleri genel kurul oylamasıyla sonuçlanacak.

AB KONSEYİ’NİN OLUŞUMU

AB Konseyi’nin yeni başkanı, üye ülkelerin liderleri tarafından nitelikli çoğunlukla seçilecek ve 1 Aralık’ta göreve başlayacak.

AB’nin önümüzdeki beş yılın yönetimi de böylece belirlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş