Salı, Ekim 22

İzBB’nin ana hizmet binası için plan değişti – Son Dakika Cumhuriyet’in Egesi Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üçüncü olağan toplantısı Mayıs ayında gerçekleştirildi. Kültürpark no’lu odada yapılan oturumda; 4 Meclis Başkan Yardımcısı Altan İnanç başkanlığında İzmirim Şart Yönetmeliği’nde önemli bir değişiklik yapıldı. Yönetmelik taslağına ilişkin teklif Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi. Karara göre toplu taşıma araçlarında yalnızca 30 yaş altı vatandaşların öğrenci kartları geçerli olacak. 30 yaşını doldurmuş kişiler öğrenci indiriminden yararlanamayacaktır. Bu kişiler öğrenci kartlarını kullanmaya devam edebilecek ancak kartlarından ücretin tamamı tahsil edilecektir.

“VATANDAŞ LEHİNDE BİR KARAR ALINDI”

Özel İzmirim kartlarını başkasının kullanmasına ilişkin madde de değiştirildi. Bu nedenle kartın bildirim yükümlülüğüne uyulmaması nedeniyle başkası tarafından kullanıldığının ilk kez tespit edilmesi halinde 4 ay, ikinci kez tespit edilmesi halinde 8 ay, ikinci kez kullanıldığının tespiti halinde ise 8 ay süreyle kapatılmasına karar verildi. 3 defa ve daha fazla tespit edilmesi halinde 12 ay. Bildirim kararlarına uymayanlara kişiye özel yeni İzmirim Kart verilmeyecektir.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANA BİNASI TADİLAT PROJESİ

30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremde hasar nedeniyle yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binası için de TBMM’de önemli bir adım atıldı. şimdiki alanı Konak Atatürk Meydanı’ndadır. Mecliste oylanan plan değişikliği Bölge Konseyi’ne gönderilecek. Bölgenin sit alanı olması nedeniyle İzmir’in kültürel mirasının korunması için 1. Meclisin onay vermesi durumunda Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binası eski yerine yeniden inşa edilecek.

HENÜZ CANDAŞ: BÜTÇE HEDEFİMİZ AŞILMADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 mali yılı kesin hesabı ve taşınır mal yönetimi hesabı da mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Oturumda bir kez daha 2023 mali yılı son yönetim yasa tasarısı ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün taşınır mal yönetimi yasa tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Candaş Yeter, şunları söyledi: “Bütçe harcamalarının kesinleşmiş kanun tasarısına baktığımızda 2023 mali yılı için 25,9 milyar lira teklif edilmiş. Mali yıl sonunda beklenen ödeneğin 25 milyar 404 milyonunun harcandığı ortaya çıktı. 2023 mali yılı harcama bütçesi gerçekleşme oranı %98,09’dur. Bütçe hedefimiz aşılmadı. Bütçe harcamalarının bir önceki yıla göre artış oranı ise %63,94 oldu. Mali yıl sonunda bütçe harcamaları ve borç ödemeleri dahil toplam harcama 28 milyar 164 milyon lirayı buldu. “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşlar ve hissedarı olduğu şirketler, 2019-2023 mali yıllarında toplam 30 milyar 610 milyon lira yatırım harcaması gerçekleştirdi” dedi.

“ŞEHİRİN SORUNLARINI ÇÖZME İRADESİNİ GÖSTERİYORUZ”

Oturumun sonunda konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Altan İnanç, İzmir’de yeni bir dönemin başladığını belirterek, şunları söyledi: fikir birliği önceliği. Gelecekte destekleyici olmaya çalışalım. “İzmir halkının refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacak kararlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

İZSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2023 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ardından İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu toplandı. Genel Kurul’da 2023 Faaliyet Raporu ve 2023 Kesin Hesabı oy çokluğuyla kabul edildi. Kurumun 2023 yılında yaptığı yatırımlar ve 2024 yılında hayata geçirmeyi hedeflediği projeler gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ise su kaynaklarındaki azalmaya dikkat çekerek, şunları söyledi: Ülke genelinde su konusunda gerekli tedbirlerin alınması. Biz buna çok önem veriyoruz. Bir diğer önemli konu ise yüzey sularının mümkün olduğunca kullanılabilmesidir. Baraj konusunda devletin üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.

KÖRFEZDE VE DEREDE ÇALIŞMALAR HIZLANMADI

İZSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılında büyükşehir ve çevre ilçelerde 170 kilometrelik içme suyu hattının üretimini gerçekleştirirken, 279 kilometrelik hatta da yenileme çalışması gerçekleştirdi. Kent genelinde 125 kilometre yeni atık su boruları döşenirken, atık su şebekesinin toplam uzunluğu 4 bin 516 kilometreye ulaştı. 2023 yılında tamamlanan 58 kilometrelik yağmur suyu üretimiyle İzmir, 794 kilometrelik yağmur suyu şebekesine kavuştu. Yıl içerisinde Peynircioğlu deresi ağzında, Çiğli’nin kuzey aksındaki sığ sularda ve Aliağa ile Foça ilçelerindeki dere ağızlarında toplam 326 bin metreküp tarama çalışması yapıldı. İZSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılında kent genelinde 8 kilometre su yolu iyileştirme ve 784 kilometre su yolu temizliği gerçekleştirdi. Su yollarından toplam 300 bin ton atık uzaklaştırıldı. Kurum bünyesindeki tesislerin enerji maliyetlerini düşürecek ISO 50001 enerji yönetim sistemini kuran İZSU, bu kapsamda 2025 yılı sonuna kadar 22,7 MW kurulu güce sahip yenilenebilir enerji santrali kurarak 138 milyon enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor. devam eden enerji yatırımları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber