Cuma, Eylül 20

Tehlikeli sıcaklardan 8 tedbirle korunun – SAĞLIK

Haziran ayı, 30 dereceyi aşan sıcaklıklarla hareketli bir başlangıç ​​yaptı. Bu ani artış karşısında başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere herkesin çok dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Eyyüp Kenan Özok, şunları söyledi: “İklimlerin sıcak olması nedeniyle yeni hastalıklar ortaya çıkabilir. insanlar veya mevcut hastalıklar daha da kötüleşebilir.“Tehlikeli sıcaklık ciddiye alınmazsa baş dönmesi, yorgunluk ve bitkinlik gibi geçici semptomların yanı sıra beyin ve diğer hayati organlarda hasar meydana gelebilir” uyarısında bulundu. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Eyyüp Kenan Özok, yaz aylarında oluşabilecek olumsuzluklara karşı basit ama etkili 8 ipucu verdi:

  1. Dışarı çıkarken açık renkli, hava geçiren, pamuklu ve teri emen giysiler tercih edilmelidir. Şapka ve güneş gözlüğü olmadan evden çıkmamalısınız. Aşırı terlemeyi önlemek için ayağı iyi kapatan ayakkabılar yerine hava alan ayakkabıların tercih edilmesi ve pamuklu çorapların kullanılması tavsiye edilir.
  1. Gölgeli veya klimalı ortamlar tercih edilmeli, güneşte ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalı, yeterli sıvı alımına dikkat edilmelidir. Dışarısı içeriden daha sıcaksa en iyi çözüm, perdeler kapalı olarak içeride kalmaktır. Evde kalmaktan sıkılanlar, gölgede olduğu sürece esintili bir parkta vakit geçirebilir.
  1. Vücut aşırı sıcaklıklardan korunmak için terler. Bu nedenle günde en az 2,5-3 litre su içmelisiniz. Ancak kalp yetmezliği olan hastaların sıvı kısıtlılığı olduğundan bu kişilerin mutlaka bir uzmana başvurması gerekmektedir.
  1. Düzenli olarak alınan ilaçlar doktorunuzun bilgisi dışında durdurulmamalı veya dozları değiştirilmemelidir. Bazı tansiyon ilaçları idrar söktürücü içerir. Aşırı sıvı kaybına bağlı olarak tansiyon düşüklüğüne bağlı bayılmalar meydana gelebilir.
  1. Günün en sıcak saatlerinde açık havada vakit geçirmemelisiniz. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında mümkün olduğu kadar serin yerlerde kalınması tavsiye edilir. Odada klima varsa sıcaklığının 24-25 dereceye ayarlanmasına dikkat edilmelidir.
  1. Ağır, yağlı yemekler yerine hafif, serinletici, lif içeriği yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Zeytinyağlı ve su oranı yüksek sebze yemekleri; Karpuz, kavun, çilek, şeftali gibi meyveler tüketilmelidir.
  1. Aşırı sıcak ortamda uzun süre kaldıktan sonra doğrudan soğuk suyla duş almamalısınız. Ani soğuk duş kan damarlarının daralmasına neden olabileceği gibi kan basıncının yükselmesine veya kalp krizine de neden olabilir. Bu yüzden yavaş yavaş soğuk denize ve havuza girmelisiniz.
  1. Kafein merkezi sinir sistemini uyararak kalbin daha hızlı atmasını sağlar. Sıcaktan dolayı daha fazla çalışmak zorunda kalan kalp, kafein alındığında daha da hızlanır ve çeşitli riskler ortaya çıkabilir. Sodadaki tuz vücutta daha fazla sıvı tutulmasına neden olduğundan kan basıncının artmasına neden olabilir. Yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, beyin kanaması gibi ciddi sorunların en önemli nedenlerinden biridir. Bu nedenle kahve, gazlı içecek gibi içeceklerin tüketimine çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş