Pazartesi, Eylül 16

Özgür Özel başkanlık yaptı ve küresel sorunlara dikkat çekti: “Dünyayı solun kurtaracağına inanıyorum” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da ATO Congresium’da düzenlenen CHP’nin İkinci Yüzyılın Değişimi Kongresi’nde Sosyalist Enternasyonal Komitesi’nin “Küresel ve Yerel Sorunlara İlerici Çözümler” başlıklı toplantısına başkanlık etti. .

Özel toplantıda kısaca şunları söyledi:

“DÜNYADA ÜLKEDEN ÜLKEYE YAYILAN TEK VİRÜS DEĞİLDİR”

“Herkes için sürdürülebilir kalkınmayı, belirli bir ekonomik seviyeye erişimi ve herkes için sağlık hakkını birlikte tartışmalıyız. Dünyada bir ülkeden diğerine yayılan tek virüs covid değil. Maalesef 80 yıl önce geride bıraktığımız aşırı sağcılık, faşizm ve sapkın fikirler bir virüs gibi, belki de Kovid’den daha hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılmaya başladı. Hastalık ve virüs en sağda bulunduğu için soldan tedavi ve antitez üretmekten daha doğal bir şey olamaz. Bu yüzden sosyal demokratların, solun ve sosyalistlerin ezberci açıklamalarla değil, dikkatli düşünerek, ileriye doğru giderek, tartışarak ve birlikte en iyiyi uygulayarak dünyayı bir kez daha bu sorunlardan kurtaracağına tüm kalbimle inanıyorum.

“İŞÇİLER, İŞSİZLER, ÖZELLİKLE GENÇLER GELECEKLERİNDEN KAYGILI”

Hepimiz, savunduğumuz ortak değerler temelinde aynı gerçekleri savunmalı, Gazze’de neredeyse bir yıldır devam eden katliamın durdurulması, son verilmesi için hepimiz üzerimize düşeni bir an önce yapmalıyız. Mevcut sivillere yapılan baskıya, çocuk ve kadın katliamına son verilmesi. Geleceğe dair umudunu kaybetmiş kitlelerin sayısı artıyor. Dünyanın her yerinde çalışanlar, işsizler ve özellikle gençler gelecek kaygısı yaşıyor.

“Kojenerasyon, iktidar söz konusu olduğunda küresel sorunların çözümü için harekete geçecek”

“Maalesef dünya genelinde gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere ülkelerde eşitsizlik azalmıyor, aksine artıyor. Bazen yangın, bazen de sel olarak kendini gösteren iklim kaynaklı sorunların, konut krizinden genç işsizliğine, göç krizine kadar dünyada pek çok sorunu tetiklediğinin farkına varmalıyız. Bu durumun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin devreye girmesiyle birlikte göçmen karşıtlığı, milliyetçilik ve bazen de nefret söylemiyle beslenen yeni bir aşırı sağ ideolojinin dünyanın birçok yerinde iktidara gelmesinin yolunu açtığını bir kez daha vurgulamak isterim. Güç, bu küresel sorunları çözmek için harekete geçecek ve yurt içindeki seçmenlere yeni bir mesaj verecek: “Alternatifler sunarken, çok taraflı diplomasi ve dış politika işbirlikleri yoluyla yurt dışında da kazan-kazan politikaları geliştirerek karşılaştığı küresel sorunlarla mücadele etmenin yollarını arayacak. .”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom