Cumartesi, Temmuz 27

O ülke dışişleri bakanından skandal Gazze açıklaması: “İnsani ateşkese karşıyız”

İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçları ve sivil ölümleri uluslararası alanda sert tepkilere neden oluyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sivillere yönelik kesintisiz olarak sürdürdüğü hava ve kara operasyonlarına ilişkin birçok ülke “insani ateşkes” çağrılarını yeniliyor.

“İNSANİ DAVAYA KARŞIYIZ”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak için insani ateşkese karşı olduğunu ve Hamas’ın böyle bir durumda toparlanabileceğini savundu.

Avusturya Ulusal Meclisi’nde düzenlenen dış politika komitesinde konuşan Schallenberg, Avusturya’nın, “derhal ateşkes, kalıcı ve kalıcı insani yardım ve silahlı saldırıların durdurulması” çağrısında bulunan 27 Ekim tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul karar taslağına ilişkin ret oyu savundu. Gazze’deki düşmanlıklar”.

“HAMAS ayağa kalkabilir”

Schallenberg, söz konusu karar tasarısında “İsrail ve Hamas’ın meşru müdafaa hakkından bahsedilmediğini” belirterek, böyle bir yasa tasarısına evet oyu vermelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Gazze’de insani ateşkese karşı olduğunu vurgulayan Schallenberg, Hamas’ın böyle bir durumda yeniden toparlanabileceğini öne sürdü.

Schallenberg, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasına ve halihazırda uygulanmakta olan insani yardımın Gazze’ye girmesine izin veren “insani duraklamaları” memnuniyetle karşıladığını söyledi.

El Kassam

Gazze’de insani bir felaketin yaşanmaması için ülkesinin mali destek sağlayacağını belirten Schallenberg, bölgede kalıcı barışın iki devletli çözümle mümkün olabileceğini yineledi.

Ana iktidar ortağı merkez sağ Avusturya Halk Partisi’nin (ÖVP) milletvekili Martin Engelberg de İsrail’in bu konudaki uyarısını anlayamadığını, sanki İsrail sivil nüfusa karşı duyarsız davranıyormuş gibi davrandığını söyledi. Şu anda ateşkes çağrısı yapmak doğru değil.

Kassam

ABD’DEN 4 SAATLİK DURAKLAMA AÇIKLAMASI GELDİ

Bölgeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, yaptığı açıklamada, İsrail’in, Filistinli sivillerin Gazze’nin güney Gazze Şeridi’ne geçmesine ve insani yardım sağlamasına olanak sağlamak için kuzey Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını her gün 4 saat süreyle askıya alacağını duyurdu. .

İle ilgili

İsrail’in bu duraklamaların süresini başlamadan 3 saat önce açıklayacağını belirten Kirby, şöyle konuştu: “İsrailliler bize bu duraklama sırasında bu bölgelere askeri operasyon yapılmayacağını ve bu sürecin bugün başlayacağını bildirdiler.”

G

GAZZE SALDIRILARINDA GÜNCEL DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik devam eden ihlallerine yanıt vermek” motivasyonuyla küresel bir saldırı başlatırken, Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi.

g22

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 352’si asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 35’i asker olmak üzere 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

saksağanlar1

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail’in saldırılarında 4 bin 412’si çocuk, 2 bin 918’i kadın olmak üzere 10 bin 812 Filistinli öldürüldü, 26 bin 905 kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 175 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa hastanesini, Nasr çocuk hastanesini, El-Ehli ve Türk-Filistin Dostluk Baptist hastanelerini, Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Filistin örgütü. Kızılay, tahliyeyi zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

saksağanlar4

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Hakkındaki söylentiler “Dilan Polat” dedikoduları ilçeyi karıştırdı! Herkes kuyumcuya koştu
Amerikan üssüne bomba yüklü İHA saldırısı!Amerikan üssüne bomba yüklü İHA saldırısı!
O cümleye gelince duygulandı ve okumayı bıraktı!  İşte Atatürk'ün sesinden duyamadığımız duygu dolu sözler...O cümleye gelince duygulandı ve okumayı bıraktı! İşte Atatürk’ün sesinden duyamadığımız duygu dolu sözler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking