Cumartesi, Temmuz 27

‘Muhtar 14 yaşındaki çocuğu defalarca istismar etti’ iddiası: Serbest bırakıldı!

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi muhtarı ve toprak zengini olduğu söylenen 70 yaşındaki Nihat Y’nin, yoksul bir ailenin 14 yaşındaki oğluna defalarca tacizde bulunduğu iddia edildi.

BirGün’den Mustafa BildircinEdinilen bilgiye göre, çocuğun söylediklerine rağmen tutuksuz yargılanan Nihat Y, çocuğun annesine düzenli aralıklarla “nakdi yardımda” bulundu.

70 yaşındaki Nihat Y.’nin defalarca tacizine uğradığını iddia eden 14 yaşındaki çocuğun ifadeleri geldi.

Rapora göre 2009 doğumlu çocuk, ortaokula devam ederken ailesi tarafından okuldan alındı. Annesi, babası ve 5 kardeşiyle birlikte yaşadığını iddia eden çocuk, ailesinden şiddet gördüğünü söyledi.

Annesi, toprak zengini ve köy muhtarı Nihat Y. ile arkadaş olduklarını iddia eden çocuk, şunları söyledi: “2021 yılında bir gün annem ‘Hastaneye gideceğiz.’ dedi. “Hastaneye gittiğimizde bu adam da geldi ve arabasına bindik” dedi.

“ANNEMİN YAKININA DOKUNDU”

Araçta Nihat Y’nin vücuduna dokunduğunu anlatan çocuk, şöyle konuştu: “Annem ve ağabeyim arabanın arka koltuğundaydı. Annem de Nihat’ın bana dokunduğunu gördü. Boş bir araziye gittik. İlk önce o dokundu” Araba annemin yanında. Annem arabadan indiğinde bana dokunmaya devam etti. Annem arabadan indiğinde bir ağacın altındaydı.” “Yanıma oturdu. Nihat beni yanağımdan ve dudaklarımdan öpmeye çalıştı. Yaklaşık beş-on dakika boyunca bana dokundu. Sonra eve gittik ve anneme “Bunu yapmak istemiyorum” dedim. Annem bana kızdı.”

“BANA PARA VERDİ”

2021 yılında maruz kaldığı istismarın 2023 yılında da devam ettiğini kaydeden çocuk, 25 Ekim’de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Nihat bana en son 24 Ekim’de dokunmuştu. Nihat beni arıyordu, annem ‘Git’ diyordu, ben de gidiyordum. Bir çöle gidiyorduk. Özel bölgesine dokunmamı istiyordu. bunları yaparken bana 200-300 tl falan verdi, 2 bin tl civarında verdi. okul eşyalarımı aldı. annemin arkadaşıydı. babamın ne olduğundan haberi yoktu. olayı anne ve babama anlattım. Arkadaşlarım ve ben anneme ‘Kendimden utanıyorum’ dedik. Ben çalışmak istediğimi söyledim ama annem ‘Zaten para gelmiyor mu?’ dedi” dedi. Anneme bir şey olmazsa Nihat’tan şikayetçiyim” dedi.

‘VİDEO GÖNDERECEĞİM’ TEHDİDİ

Çocuğun söylediklerini 2013 doğumlu ağabeyi de doğruladı. Nihat’ın kız kardeşine dokunduğunu iddia eden ağabeyi ise şunları söyledi: “Köyün reisi Nihat adında birinin olduğunu duydum. Kız kardeşime para veriyordu. Kız kardeşim parayı anneme verdi. Annem Nihat için ‘Hayırsever bir insandır’ dedi. Nihat isimli kişi araçtaki ablama, “Bana dokunmazsan sana videoyu gönderirim” dedi. “Ve kız kardeşime bir şeye baktırdı. İfademin ardından babama teslim olmak istiyorum” dedi.

“AİLEYE YARDIMCI OLDUM”

Taciz suçlamasıyla tutuklanan Nihat Y., Şanlıurfa 3. Sulh Ceza Hakimliği’nde çelişkili ifadelerde bulundu. Yaşı nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamadığını iddia eden Nihat Y, 5 yıldır tekerlekli sandalye kullandığını ve “erkekliğinin bittiğini” söyledi. Aileyi 2 yıldır tanıdığını iddia eden Nihat Y, şunları söyledi: “Annesi paraya ihtiyacı olduğunda beni arardı. “Zengin bir insan olduğum için aileye yardım ettim” dedi.

Tutuksuz Yargılama Kararı!

Nihat Y, hakkındaki suçlamaları reddetse de hakimin skandal bir karar verdiği öğrenildi. İlk duruşmada mahkeme, duruşmaya tutuksuz devam edilmesine karar verdi. Nihat Y yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking