Çarşamba, Ekim 30

Ispanaktan 10 kat fazla demir, sütten 25 kat fazla kalsiyum içeriyor! Faydalarını duyan çok şaşırıyor

Dut, sadece lezzetli meyveleriyle değil aynı zamanda yapraklarıyla da değerli bir bitkidir. Dut yapraklarının sağlığa olan etkileri göz ardı edilmemelidir. Hem geleneksel tıpta hem de modern araştırmalarda çeşitli faydaları belgelenen dut yaprakları, kurutulmuş veya taze olarak çay olarak demlenebilmektedir. Dut yaprağı sağlık açısından en az dut meyvesi kadar önemli olan bir yapraktır. Bu bitkiden elde edilen çay birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

VİTAMİNLERİN BİRİKİMİ

Dut birçok A, C ve K vitamini içerir. Bu nedenle antioksidan özelliğe sahiptir.

KALSİYUM DEPOLAMA

Dutun yüksek miktarda K vitamini içermesi nedeniyle kemik sağlığına çok iyi geldiği biliniyor. İçerdiği yüksek miktardaki K vitamini aynı zamanda kemik erimesine de iyi geliyor.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Dut yaprağı ölçülü miktarda tüketildiğinde vücutta serbest radikallerin gelişmesini engeller.

ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ

Ateş düşürücü etkisini görmek için dut yapraklarıyla hazırlanan bitki çayını tüketmeniz yeterli olacaktır.

diüretik

Dut yaprağı çayı idrar söktürücü etkiye sahiptir ve vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.

KAN ŞEKERİ DENGELEYİCİ

Dut yaprağı çayı içmek aynı zamanda kan şekeri seviyenizi dengelemenize de yardımcı olur.

KALP SAĞLIĞI

Dut yapraklarının kalp hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Dut yaprağının kalbe faydalarından yararlanmak isteyenler dut yapraklarını alıç çiçekleri ile kaynatıp elde edilen karışımın suyunu içmelidir.

d2

SOĞUK, BOĞAZ

Dut yaprağının faydaları arasında boğaz ağrısı ve bronşit tedavisi de yer alır. Dut yaprağının öksürük üzerindeki sakinleştirici etkisinden yararlanmak için kahvaltı ve akşam yemeğinden önce dut yaprağı çayı hazırlanıp aç karnına içilmesi tavsiye edilir.

KARACİĞER SAĞLIĞI

Dut yapraklarının karaciğer hücrelerini temizlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

EGZEMA HASTALIĞI

Dut yapraklarının egzamada destek olarak kullanıldığı bilinmektedir.

d3

AĞRI GİDERİCİ ETKİSİ

Ağrı kesici özelliği vardır ve dut yaprağından faydalanmak için yeterli miktarda çay tüketmek gerekir. Dut yaprağı çayı sağlık açısından oldukça önemlidir. Dut yaprağı bitki çayı nasıl hazırlanır diye merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz.

SİNDİRİM DÜZENLEYİCİ

Dut yaprakları gibi dut meyveleri de sindirimi düzenlemeye yardımcı olur. Karın bölgesinde ani kramplar ve kabızlık problemlerinde dut mükemmeldir.

KANSIZLIK TEDAVİSİ

Dut yüksek miktarda demir içerir. Dut tüketmek kansızlık sorununuzu çözmenize yardımcı olacaktır.

dçay

ÇOK YAPRAKLI ÇAY TARİFİ

Dut yaprağı bitki çayı diğer bitki çaylarından farklı olarak sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tüketilebilir. Ancak yine de doktorunuzun onayı ile içilmesi tavsiye edilir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz taze dut yaprağı çayı tarifi için gerekli malzemeler:

  • Bir litre temiz içme suyu
  • Dört veya beş adet taze dut yaprağı

İMALAT:
Taze kurutulmuş dut yaprakları temiz içme suyunun kaynatılmasıyla hazırlanır. Suyla kaynatmak doğru değildir çünkü içerdiği tüm vitaminler ve faydalar etkisini kaybedebilir. Kaynayan suya konulan dut yaprakları fermente olabilir.

  • Bir litre temiz içme suyu kaynatılır.
  • İyice temizlenmiş 4-5 adet taze dut yaprağı kaynar suya atılır.
  • İki saat mayalanmaya bırakılır.
  • Süzgeç yardımı ile süzüldükten sonra tüketilir.
    Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bu yıl tüm dünyanın gündemindeydi!  Biz Hizbullah'ı konuşurken harekete geçtilerBu yıl tüm dünyanın gündemindeydi! Biz Hizbullah’ı konuşurken harekete geçtiler
Tüyler ürpertici vahşet!  Kapıyı kilitleyip evi ateşe verdiTüyler ürpertici vahşet! Kapıyı kilitleyip evi ateşe verdi
Serbest bırakıldığında katliam yaptı!  İşte kararı öğrendiğinde böyle tepki verdiSerbest bırakıldığında katliam yaptı! İşte kararı öğrendiğinde böyle tepki verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber