Cuma, Eylül 20

İngiltere’de Filistin için Oxford Circus trafiğe kapatıldı

Gençlik Talebi adlı grup, İngiliz hükümetinin İsrail’e silah satışının durdurulması taleplerini değerlendirmek ve ateşkes çağrısı yapmak için şehrin Embankment bölgesinde toplandı.

Aslen Gazzeli olan Hala adlı protestocu Embankment Gardens adlı parkta toplanan aktivistlere seslenerek, Gazze’de Kurban Bayramı ve Ramazan tatillerinin bombardıman altında olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı’nda dağıtılan etlerin ihtiyaç sahiplerine yetmediğini anlatan Hala, şöyle konuştu: “Düşünün ki herkes aldığı etten sadece yarım lokma yiyebiliyordu. Sadece birkaç aile tadabiliyordu. Gazze’nin kuzeyinde ise durum aynıydı. Gazze’nin güneyinde her 5 kişiye karşılık, kuzeyde her 10 koyuna 1 koyun kesiliyor.” dedi.

Hala, Gazze’nin kuzeyinde kurulan insani mutfaklarda sadece pilav pişirildiğini, pilavın yanına ikinci bir yemek eklenmesinin mümkün olmadığını da belirtti.

Bölgede koyun fiyatlarının binlerce doları bulduğunu belirten Hala, şöyle konuştu: “Kıtlığın boyutları giderek artıyor. Çocuklar çok hızlı kilo veriyor. Yetişkinler ise 20-30 kilo veriyor. Bu tamamen bilinçli yapılıyor. İşgalciler istiyor” bunu yapmamız gerekiyor.” açlıktan ölmek.” dedi.

İsrail saldırılarında annesini ve bir bacağını kaybeden 15 yaşındaki Rafiq isimli çocukla ilgili konuşan Hala, “Dünyanın bu çocuğa sahip çıkmasını bekliyorduk. Ancak son iki yılda Rafiq’in alabileceği tek yardım bu oldu” dedi. Aylardır ağrı kesici oldu çünkü İngiltere dahil dünyadaki hiçbir ülke Rafiq’i ameliyat etmiyor.” “Ve şu ana kadar İngiltere’nin Gazze’den aldığı hasta sayısı sıfır.” dedi.

İngiltere’de yaşayan Gazzelilerin aile birleşimi vizesine başvurmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını vurguladı.

Konuşmanın ardından gruplara ayrılan protestocular, “engelleme” veya gözaltına alınma durumunda yasal haklarının anlatıldığı brifingleri dinledi.

Grup dağıldıktan birkaç saat sonra yeniden bir araya gelerek protestoya devam etti.

Yaklaşık 100 aktivist birkaç gruba ayrılarak parkı terk etti. Küçük polis gruplarının da takip ettiği aktivistler, kısa bir süre sonra dağıldı ancak saatler sonra protestolarına devam ederek şehrin en turistik noktalarından biri olan Oxford Circus’u trafiğe kapattı.

Youth Demand’ın açıklamasına göre eylemciler, ünlü Oxford Caddesi ile Regent Caddesi’nin kesişimini trafiğe kapattı, meşaleler yaktı ve “Özgür Filistin” ve “Filistin nehirden denize özgür olacak” sloganları attı. “.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen aktivistlerden Poppy Jabelman, şunları söyledi: “İngiltere’nin İsrail’e silah satışını durdurmasını istiyoruz, çünkü aç insanların ve mültecilerin üzerine bombalar yağarken İngiltere’nin İsrail’e silah satmaya devam etmesi dehşet verici. Filistin’deki kamplar.” dedi.

İngiltere’de 4 Temmuz genel seçimlerinde sandıkta birinci çıkan İşçi Partisi lideri Keir Starmer’a seslenen Jabelman, şunları söyledi: “Starmer, yaşananları ‘soykırım’ olarak tanımlamayı reddediyor. İşçi Partisi bu seçimi benzeri görülmemiş bir şekilde kazanmış gibi görünüyor, ancak onların Çocuk cinayetinde işbirliği “Bu nedenle bu zaferi kutlayamazlar” değerlendirmesini yaptı.

Aktivist Violet Powell yaptığı açıklamada, “Ülkemiz soykırımın işbirlikçisidir. Ülkenin iki büyük partisi zulmü reddediyor ve İsrail’e silah satışının devamını sağlıyor.” dedi.

Gençlik Talebi’nin açıklamasına göre eylem sonrasında herhangi bir protestocu tutuklanmadı.

Önceki protestoda 10 kişi tutuklanmıştı

Gençlik Talebi’nin 1 Haziran’da düzenlediği protestoda polis, aktivistlerin kaldırımlardan sokağa çıkmasını engelledi, tüm ara sokakları ve alt geçitleri kapatarak aktivistlerin belirlenen alandan ayrılmasını engelledi.

Londra Büyükşehir Polisi, Londra’nın içinden güneyden kuzeye uzanan Thames Nehri’ni geçen aktivistleri gözaltı gerekçesi olarak değerlendireceklerini açıklamıştı.

Trafiğe kapalı alanlarda ve kaldırımlarda yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından iki ayrı gruba ayrılan aktivistler, kısa sürede şehrin en önemli caddelerinden York Road’u iki farklı yerde trafiğe kapattı.

Polis oturma eylemine müdahale ederek 10 eylemciyi gözaltına aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş