Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemlerini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, yüksek antioksidan içeriğiyle bilinen turşuya yöneliyor. En çok tercih edilen turşular kilogram fiyatı 180 TL olan lahana, mor lahana ve salatalık turşusu olurken, kilogram fiyatı 230 TL'ye ulaşan sarımsak turşusu da büyük ilgi görüyor.
“GARIBANO ANTİBİYOTİK”
İzmit'te turşu dükkanı işleten Halil Arslan, turşularının doğal ve organik olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Yaklaşık 3 yıldır İzmit merkezde hizmet veriyoruz. Turşularımızı Bursa Gedelek'teki fabrikamızda üretiyoruz. Erik gibi özel üretilen turşuların fiyatı 230 TL'ye çıkıyor, genelde fiyatlarımızı makul bulmalarına rağmen emeklilerimiz 180 TL'ye mal olmaya devam ediyor. satın almanın zor olduğunu belirterek, “Turşu, 'zayıf antibiyotik' olarak bilindiği için tercih ediliyor” dedi.
KIŞ AYLARINDA İLGİ DAHA FAZLA
Arslan, özellikle kış aylarında turşunun daha çok ilgi gördüğüne dikkat çekti. “Tezgahımızda 30 çeşit turşu var. Kış aylarında sarımsak, beyaz ve mor lahana ile erik turşusu yoğun talep görüyor. Sarımsak turşusu, içerdiği faydalı maddelerden dolayı bağışıklık sistemi için önemlidir. Beyaz lahana turşusu faydalıdır. Bağırsak sağlığı için “Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen müşterilerimiz en çok turşuya talep gösteriyor” dedi. dedi.
MEYVE TURŞUSU BİR HOBİDEN DAHA FAZLASI
Halil Arslan, klasik turşuların yanı sıra meyve turşusu da yaptıklarını söyledi. “Kivi, muz, çilek, portakal gibi farklı meyve türlerinden de turşu üretiyoruz. Ancak bunlar sadece hobi amaçlı ve satışa sunulmuyor.” dedi.
Bağışıklık sistemini destekleyen doğal bir seçenek olan turşu, kış sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.