Perşembe, Eylül 19

Fransa’daki sol ittifakın liderlerinden açıklama: “Cumhurbaşkanının yenilgisi açıkça teyit edildi” – Son Dakika Dünya Haberleri

LFI’nin aşırı sol lideri Melenchon, seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından, kendi sol ittifakının ilk sırada yer aldığı bir açıklamada şunları söyledi: “Halkımız en kötü senaryoyu açıkça reddetti. Bu gece (aşırı sağ) RN partisi mutlak çoğunluğa sahip olmaktan çok uzak.” dedi.

Melenchon, seçim sonuçları, “Yeni Fransa’yı oluşturan milyonlar için büyük bir rahatlama” olarak derecelendirildi.

Başkan Emmanuel Macron “Yeni Halk Cephesi’ni iktidara çağırmak onun görevidir” Buna hazır olduklarını kaydeden Melenchon, Macron’a yönelik şunları söyledi: “Eğilmeli ve bu yenilgiyi saklamaya çalışmadan kabul etmelidir” ilan etti.

“Görüşmelere başlamayı reddediyoruz”

Melenchon, “Oylamadan alınacak ders açık. Cumhurbaşkanının yenilgisi açıkça teyit edildi. Başbakan gitmeli.” dedi.

Melenchon, ülkeyi yönetmek için iktidardaki Rönesans partisiyle işbirliği yapmayacaklarının mesajını verdi. “Geçen hafta da söyledik, Cumhurbaşkanına da tekrar söylüyoruz: Özellikle 7 yıl boyunca onun politikalarına karşı yorulmadan mücadele ettikten sonra, partisiyle koalisyon görüşmelerine girmeyi reddediyoruz.” açıklamasını yaptı.

“7 TEMMUZ TARİH YAZACAK”

Fransa’da erken genel seçimlerin ikinci turu sonuçlarına göre, sol görüşlü Yeni Halk Cephesi ittifakının parçası olan çevreci Yeşiller partisinin lideri, Ulusal Meclis’te en fazla sandalyeyi kazandı. Deniz tondelisiX hesabından yaptığı paylaşımda, “Çevreci, sosyal adalet ve halk kazandı” dedi.

Sosyalist Parti’nin (PS) lideri. Olivier Faure, “Tarihimizin bu yeni sayfasının sorumluluğunu Yeni Halk Cephesi üstlenmeli” dedi.

“Yeni Halk Cephesi’nin ve onun merkezindeki Sosyalist Parti’nin görevi kolektif bir projeyi yeniden inşa etmektir.” Faur dedi ki: “Kaybedenler açıkça yenilgiyi kabul ettiklerini beyan ederler” gerektiğini belirtti.

Seçimlerde birinci gelen sol ittifakın parçası olan Fransız Komünist Partisi’nin lideri Fabien RousselX hesabından seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı paylaşımda, “7 Temmuz tarihe geçecek” algılanan.

Roussel, Fransızların seçim öncesi senaryoları boşa çıkardığını kaydetti. “Halkımla gurur duyuyorum” dedi.

Aşırı sağcı RN’nin başkanı Giordano Bardella, “Ne yazık ki, Başkan Emmanuel Macron ve Başbakan Gabriel Attla’nın onursuz ittifakı ve aşırı solla yapılan seçim anlaşmaları, seçmenleri bir RN hükümetinden mahrum bıraktı.” söz konusu, “Bu seçim anlaşmaları Fransa’yı Melenchon’un kollarına attı” savundu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Marine Le Pen Son 3 seçimde oylarını artıran partisinin seçim sonuçlarına ilişkin, “Zaferimiz sadece gecikti” değerlendirmesini yaptı.

“CUMHURBAŞKANI, FRANSIZ HALKININ EGEMENLİK SEÇİMİNE SAYGI DUYULMASINI SAĞLAYACAK”

Elysee’den BFMTV’ye yapılan açıklamada, Başkan Macron‘VE, “Cumhuriyetçilik geleneğine uygun olarak gerekli kararları almadan önce yeni TBMM’nin yapılanmasını bekleyecek.” bildirdi.

Açıklamada, “Başkan, Fransız halkının egemenlik seçimine saygı duyulmasını sağlayacaktır.” Açıklamaya yer verildi.

İktidarın ortaklarından Orizzonti partisinin lideri Edward Philip Ona göre netlik getirmesi beklenen erken seçim kararı büyük belirsizliğe neden oldu.

Philippe, net çoğunluğa sahip olmamanın ülkenin güvenilirliğini tehlikeye attığını söyledi. “Bu bağlamda merkezi siyasi güçlerin kaçamayacakları bir sorumluluğu var.” ilan etti.

RN ve LFI’yi içermeyen bir anlaşma çağrısında bulunan Philippe, böyle bir anlaşmanın “Kalıcı olmayacak” Fakat “Ülkenin en iyi şekilde yönetilmesini sağlayacağız” transfer edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş