Cumartesi, Temmuz 27

Deride pul pul dökülme ile kendini gösteriyor! Uzman isimler büyük tehlikeye karşı uyardı

Son zamanlarda el hastalıklarında, ayak ağız hastalıklarında artış yaşanıyor. Hastalık ellerde, ayaklarda ve ağızda pullanma ile kendini gösterir. Uzmanlar son derece bulaşıcı olan bu hastalık hakkında ciddi uyarılarda bulunuyor.

Ağızda yaralar, avuç içlerinde yaralar ve ayak tabanlarında yaralar şeklinde kendini gösterir. Bu hastalık suçiçeği ile karşılaştırılır. Viral bir hastalık olduğu bilinen el-ayak hastalığının esas olarak solunum yolu yoluyla bulaştığı da bilinmektedir.

Show Haber’e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, el-ayak hastalığının özellikle 2-10 yaş arası çocuklarda çok sık görülmeye başladığını söyledi.

uzman 1

BU BELİRTİLER VARSA…

Hastalığın belirtilerini sıralayan Nacaroğlu, şöyle konuştu: “Bir üst solunum yolu enfeksiyonunun ardından 1-2 gün süren ateş, boğaz ağrısı, halsizlik, halsizlik gibi boğazda su durgunluğu gibi bazı belirtiler buluyoruz.” dedi.

uzman 2

ORTAK ALANLARA DİKKAT

Nacaroğlu, bu hastalığın daha çok ortak alanlarda yayıldığını belirterek, şöyle konuştu: ‘Paylaşılan oyuncaklar ve oyun hamurlarıyla bulaşı artıyor. “Belirtiler varsa çocuğu kreşe veya okula göndermemeliyiz” dedi.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bosna Hersek'te 5,2 büyüklüğünde deprem!Bosna Hersek’te 5,2 büyüklüğünde deprem!
24 saattir haber yok!  İyi haber geldi24 saattir haber yok! İyi haber geldi
Bursa'da 3,7 büyüklüğünde deprem!Bursa’da 3,7 büyüklüğünde deprem!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking