Cuma, Temmuz 26

Danimarka Kraliçesi Margrethe II 14 Ocak’ta tahtı bırakacak

1972 yılında tahta çıkan 83 yaşındaki kraliçe, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’tir. Elizabeth’in Eylül 2022’deki ölümünün ardından Avrupa’nın en uzun süre hizmet eden hükümdarı oldu.

REKLAM

Danimarka Kraliçesi II. Elizabeth Pazar günü yaptığı yeni yıl konuşmasında Margrethe, 14 Ocak’ta 52 yıl sonra tahttan ayrılacağını ve yerine en büyük oğlu Veliaht Prens Frederik’in geçeceğini duyurdu.

1972 yılında tahta çıkan 83 yaşındaki kraliçe, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’tir. Elizabeth’in Eylül 2022’deki ölümünün ardından Avrupa’nın en uzun süre görev yapan hükümdarı oldu.

Kraliçe Şubat ayında başarılı bir sırt ameliyatı geçirdi. Konuşmasında, “Ameliyat doğal olarak gelecek hakkında düşünmeye, sorumluluğu bir sonraki nesle aktarmanın zamanının gelip gelmediğini merak etmeye yol açtı” dedi.

Margrethe, “Şimdi doğru zaman olduğuna karar verdim. 14 Ocak 2024’te, sevgili babamın halefinin üzerinden 52 yıl geçtikten sonra, Danimarka Kraliçesi olarak görevimden istifa edeceğim” dedi. “Tahtımı oğlum Veliaht Prens Frederik’e bırakıyorum.” “

Danimarka’da tacın sembolik bir rolü var ve ülkenin idaresi tamamen seçilmiş bir parlamento ve hükümete emanet ediliyor. Hükümdarın partizan siyasetin dışında kalması ve devlet ziyaretlerinden ulusal gün kutlamalarına kadar çeşitli geleneksel etkinliklerde ülkeyi temsil etmesi bekleniyor.

1940 doğumlu Margrethe, incelikli ve yaratıcı kişiliğiyle hayatı boyunca Danimarkalılardan geniş destek gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking