Cumartesi, Temmuz 27

ABD, İsrail’e destek için Akdeniz’e gönderdiği savaş gemilerini çekme kararı aldı

İsrail’in Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarına yanıt olarak başlattığı Gazze savaşında en az 9 bin 100’ü çocuk, 6 bin 500’ü kadın olmak üzere 21 bin 822 Filistinli öldürüldü, 56 bin 451 kişi de yaralandı.

REKLAM

ABD, Gazze’de savaşın başlamasının ardından Akdeniz’e gönderilen savaş gemileri grubu USS Gerald R. Ford’u geri çekme kararı aldı.

7 Ekim’in hemen ardından Washington, ABD’nin “İsrail’i destekleme ve çatışmayı bölgesel olarak genişletme” (İran ve Hizbullah) çabalarına karşı bir “caydırıcılık” olarak ABD Donanması’nın en yeni ve en büyük savaş gemisi grubunu Doğu Akdeniz’e gönderdi.

ABD’li iki yetkilinin verdiği bilgiye göre, 8 Ekim’de ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Doğu Akdeniz’e yönlendirdiği uçak gemisi Gerald R. Ford, “önümüzdeki birkaç gün içinde” bölgeyi terk ederek eski limanına dönecek. Virginia’daki üs.

Yeni yılın ilk dakikalarında Hamas ve İsrail’den karşılıklı saldırılar

Bu arada yeni yılın ilk dakikalarında İsrail ile Hamas arasında karşılıklı saldırılar başladı.

Saat 00.00’da İsrail ordusu Gazze’yi bombalarken, aynı anda Hamas’ın askeri kanadı İzettin El Kassam’a bağlı savaşçılar da Tel Aviv’i roketlerle bombaladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail’in gece boyunca kente düzenlediği saldırılarda en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Kassam Tugayları’nın açıklamasında “İsrail’in Gazze’deki sivil katliamlarına tepki olarak Tel Aviv’in M 90 roketleriyle vurulduğu” belirtiliyor.

Saldırılarda İsrail’de herhangi bir yaralanma ya da ölümün yaşanmadığı bildirildi.

İsrailli bakan Filistinlilere Gazze’yi terk etme çağrısında bulundu

Savaşın 84’üncü günü geride kalırken, İsrail iktidar koalisyonunun önde gelen isimlerinden ve ırkçı söylemleriyle tanınan Maliye Bakanı Bezalel Smotric, Gazze halkına bölgeyi terk ederek “çöl çiçek açıyor” diye İsraillilere yol açma çağrısında bulundu. .

İsrail Ordu Radyosunda konuşan Smotrich, “Gazze Şeridi’nde yapılması gereken göçü teşvik etmektir. Gazze’de iki milyon Arap yerine yüz veya iki yüz bin Arap olsaydı ertesi günkü tartışma tamamen farklı olurdu.” . dedi.

Bezalel Smotric, “İsrail Devleti’ni yok etme arzusuyla büyüyen 2,3 milyonluk bir nüfus olmasaydı, İsrail’de Gazze’ye farklı bakılırdı.” Bezalel Smotric, Gazze’nin işgaline ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsrail toplumunun büyük bir kısmı ‘neden olmasın, Gazze çok güzel bir yer, çölü çiçeklendirelim, kimseye zararı olmaz’ diyecek.”

Smotric’in de üyesi olduğu Dini Siyonizm Partisi, geçmişte de benzer söylemlerle uluslararası kamuoyundan sert tepkilerle karşılaşmıştı.

Gazze’de son durum

İsrail’in Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarına yanıt olarak başlattığı Gazze savaşında en az 9 bin 100’ü çocuk, 6 bin 500’ü kadın olmak üzere 21 bin 822 Filistinli öldürüldü, 56 bin 451 kişi de yaralandı.

Enkaz altında binlerce kişinin öldüğü söylenirken, insanların sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip edilmeye devam ediliyor. Birleşmiş Milletler’e göre Gazze nüfusunun yüzde 85’i yerinden edilmiş durumda. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada savaşın aylarca süreceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking