Cuma, Eylül 20

İsrail Gazze’deki sosyal alanları 35 kilometre kareye düşürdü

Sivil Koruma Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in Kasım 2023 başlarında Gazze Şeridi’ne kara saldırısına başlamasıyla birlikte işgal, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki yüz binlerce sivili güney bölgelerine kaçmaya zorladı. güvenli insani alanlardı.” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in havadan, karadan ve denizden saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde İsrail’in sosyal yaşam alanı, tarım arazileri ile ticari, ekonomik ve hizmet tesislerinin de aralarında bulunduğu sosyal alanları 230 kilometre kareden 35 kilometre kareye düşürdüğü iddia edildi. toplam alanın sadece yüzde 9,5’ine denk geldiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, bu durumun ciddi insani sonuçları olacağı uyarısı yapılıyor.

Soykırımcı İsrail, Filistinlileri zorla yerinden etmeye devam ediyor

İsrail, Gazze Şeridi’ne saldırılarına başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana sık sık yaptığı tahliye tehditleri kapsamında Gazze’deki Filistinlileri sürekli yer yer hareket etmeye zorluyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’ne (OCHA) göre İsrail, 1 Temmuz ile 21 Ağustos arasında 16 “tahliye emri” çıkardı ve 1 Temmuz ile 16 Ağustos arasında yaklaşık 213.000 Filistinliyi zorla yerinden etti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Gazze Şeridi’nde her 10 kişiden 9’u İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edildi.

BM verileri ayrıca Gazze’deki Filistinlilerin çoğunun en az ayda bir kez yer değiştirmeye zorlandığını gösteriyor.

İsrail saldırılarından kaçan yerinden edilmiş Filistinliler, sığındıkları bölgelerde ilkel çadırlarda, zorlu koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş