Cumartesi, Eylül 21

İmamoğlu isyan ederek sessizliği bozdu! ‘Siyasi yasak’ iddiasını anlattı: Böyle bir durum yok, utanç verici

YSK üyelerine “aptal” dediği gerekçesiyle yargılandığı davada hapis cezasına çarptırılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, bitiminden sonra siyasi yasak alacakları iddia edildi. adli tatil. Sahibi gazeteci Talat Atilla’nın İmamoğlu’nun 5 yıl siyasetten men edildiği yönündeki iddialarının ardından Ekrem İmamoğlu da sessizliğini bozdu.

İMAMOĞLU HAKKINDA SUÇLAMALAR İSTENDİ

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partinin il meclisi, Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki makamında İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından bir gazeteci, İmamoğlu’na “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildiği davada siyasi yasaklı olduğu iddialarının bulunduğunu hatırlattı.

İMAMOĞLU isyan etti

Konunun temyiz aşamasında olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Türk yargı tarihinde bu kadar mesnetsiz ve utanç verici başka bir dava var mı bilmiyorum.” dedi.

AA-20240820-35446337-35446334-IMAMOGLU_HAKKındaKI_HAKARET_DAVASINA_ILISKIN_KONUSTU

“BÖYLE BİR DURUM OLAMAZ”

İtiraz sürecini takip ettiklerini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu: “Sonuçta dava temyizde, alt mahkemenin kararı var. Temyiz kararına göre üst mahkeme var, başka şeyler de var ama Umarım yargı burada doğru bir karar verir, hem bize hem de milletimize güzel bir mesaj verir, boşa gitmez.” “Siyasete konu bile olmayacak. “Ekrem İmamoğlu” meselesi siyaseten kazançlı çıktı ama kaybeden oldu.” Ülkemiz kazansın, adalet hakim olsun, umarım böyle bir karar bir an önce alınır.”

(AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş