Cumartesi, Eylül 21

ETF’ler Ethereum’un düşüşünü telafi edemedi

Ether fiyatı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk Ether spot borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) listelenmesine rağmen önemli bir düşüş eğiliminde olmaya devam ediyor.

Cointelegraph’ın verilerine göre Ether (ETH) geçen ay değerinin %26’sından fazlasını kaybetti. ETH şu anda 2.570 dolardan el değiştiriyor.

Kaynak: Cointelegraph

Uzun süredir beklenen ilk spot Ether ETF’lerinin listelenmesine rağmen Ether’in beklenen fiyatı gerçekleşmedi.

Farside Investors’ın verilerine göre, ABD ETH ETF’leri piyasaya sürülmesinden bu yana 420,5 milyon dolar değerinde net çıkış gördü ve bu da önemli bir satış baskısı yarattı. ETF’ler, Ether fiyatındaki düşüşün ana nedenlerinden biri olabilir.

Kaynak: Farside Yatırımcıları

Yatırımcılar Ether ETF’lerinin piyasaya sürülmesiyle önemli bir artış bekliyordu. Bitcoin (BTC) ETF’leri, 50.000 $ sınırını aştığı 15 Şubat tarihine kadar yeni yatırımların yaklaşık %75’ini oluşturuyordu.

ETH ETF’lerin piyasaya sürülmesinden bu yana arz artıyor

Artan Ether arzı da fiyat düşüşüne katkıda bulunmuş olabilir.

23 Temmuz’da ABD’de işlem görmeye başlayan spot Ether ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, Ultrasound.money verilerine göre Ether arzı 60.555 ETH arttı.

Eter arzındaki değişiklik. Kaynak: Ultrasound.money

Bu, yıllık brüt 940.000 Ether artışıyla Ether’in arz büyüme oranını son 30 gün içinde yıllık %0,61’e getiriyor.

Ether Fiyatı Dencun Güncellemesinden Sonra Mücadele Ediyor – CryptoQuant

Ethereum’un birleşme sonrası en büyük güncellemesi olan Dencun güncellemesi, 13 Mart’ta ana ağda kullanıma sunuldu ve katman 2 ağları için işlem ücretlerini önemli ölçüde azaltmayı ve Ethereum’un genel ölçeklenebilirliğini artırmayı vaat ediyor.

Ancak onchain analiz firması CryptoQuant’ın 19 Ağustos tarihli gönderisine göre Ether fiyatı, Dencun’un güncellemesinin ardından sıkıntıda:

“Ethereum ETF’lerin onaylanmasına rağmen, Dencun güncellemesi sonrasında ETH’nin fiyatı zor durumda. ETH arzı 197.000 ETH’nin üzerinde arttı ve değeri %35 azaldı.”

Bununla birlikte, popüler kripto para tüccarı Ted’in 11 Ağustos tarihli bir X-post’una göre, Ether fiyatı, tarihsel grafik modellerine göre 2025’in ilk çeyreğinde bir yükseliş için belirlenebilir:

“Konsolidasyonun bozulması Kasım/Aralık 2024’te gerçekleşecek, parabolik seyir ise 2025’in ilk çeyreğinde başlayacak.”

BTC/USD, 1 haftalık grafik. Kaynak: Ted

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş