Cumartesi, Temmuz 27

Türkiye’den peş peşe yapay zeka hamleleri! ChatGPT’ye bir rakip daha: ASEL GPT

Türk savunma sanayisinde geliştirilen yeteneklerin tüm ekosistemle buluşmasını sağlayan Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) proje pazarı ve iş birliği zirvesinin sekizincisi geçtiğimiz günlerde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“ÜLKEMİZ ARTIK SAVUNMA SANAYİİNİN OYUNCUSU DEĞİL, PAZAR DEĞİL”

Haluk Görgün burada yaptığı konuşmada, sanayi olmadan ekonomik güçten, savunma sanayi olmadan ekonomik ve siyasi bağımsızlıktan bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Savunma sanayinin bir bütün olarak sanayileşmenin ve kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Görgün, savunma sanayinin kendine özgü ürünleri, ihracatı, ana yüklenicileri, alt yüklenicileri, KOBİ’leri, araştırma enstitüleri ve kuruluşlarıyla ülkenin en önemli sektörlerinden biri olduğunu söyledi. üniversiteler. Görgün, “Bugün savunma ürün ve hizmetlerimiz hem güvenlik güçlerimize hem de farklı coğrafyalardaki dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetlerine başarıyla tedarik edilmektedir. Ülkemiz savunma sektöründe pazar değil, oyuncu haline gelmiştir” dedi. . dedi.

“EN GELİŞMİŞ 10 ÜLKE ARASINDA OLMA HEDEFİNE HER GÜN YAKLAŞIYORUZ”

Savunma sektöründe en büyük hedeflerinin “tam bağımsız Türkiye” olduğunu vurgulayan Görgün, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geniş ekosistemimizle birlikte bu hedefe ulaşmak için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Türk Asrı vizyonu kapsamında, ülkemizin dünya savunmasında en gelişmiş 10 ülkeden biri olma hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz.” Dünyanın savunma sanayii ürünlerimizi ilgiyle takip ettiğini söyleyebiliriz. Küresel güç dengesinin önemli unsurlarından biri olan Türkiye, her zaman barış ve iş birliğinden yana olmuştur. Cumhurbaşkanlığı olarak, kazanılan yetenek ve bilginin geliştirilmesini hedefliyoruz. Türk savunma sanayii tarafından son 20 yılda dost ve müttefik ülkelerle işbirlikleri geliştirilerek gerçekleştirilmiştir.

Dost ve müttefiklerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlarını çözmek için tek seferlik değil kalıcı ilişkiler kurmak istiyoruz. Dost ülkelerle kurulan ekonomik ilişkilerin de Türkiye’nin imajına olumlu katkı sağladığına inanıyoruz. Aynı azim ve kararlılıkla devam ettiğimiz sürece önümüzdeki 10 yılda dünyanın önde gelen savunma ülkelerinden biri olacağımıza inancım tamdır” dedi.

Görgün, sektörde faaliyet gösteren yan sanayileri ve KOBİ’leri geliştirmek, teknolojik derinliklerini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirterek, bu amaçla uyguladıkları destek programları hakkında bilgi verdi.

“İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Haluk Görgün, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı olarak savunma sanayii ekosisteminin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak eğitim altyapısını güçlendirecek, KOBİ’ler başta olmak üzere sektördeki firmaları desteklemeye devam edeceğiz. İhracatı ve ekosistemdeki iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

ASELSAN’DAN YAPAY ZEKA HAREKETİ

TSSK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Öktem, kümenin 105 üyesinin araştırma ve geliştirme odaklı savunma ve havacılık sanayisine katkı sağladığını söyledi.

Thumbs_b_c_08d8487d2e378a46acfd40fe42f4441f

Üyelerinin 400’ün üzerinde araştırma ve geliştirme projesi yürüttüğünü belirten Öktem, üyelerinin 2023 ihracatının 250 milyon doları aştığını bildirdi.

ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, konuşmasında ihracatta çok daha iddialı olacaklarını, büyük ölçekli projelere ve katma değeri yüksek girişimlere daha fazla odaklanacaklarını söyledi.

“ASEL GPT DEDİĞİMİZ PROJEYİ DE OLUŞTURUYORUZ”

Dijital dönüşümün önemli bir konu olduğunu ve yapay zeka çağında yaşadığımızı belirten Yücel, şöyle konuştu:

“Bütün savunma sanayi kuruluşlarımız bunun bilincindedir. Yapay zekayı mümkün olduğunca süreçlerimize entegre etmek ve yapay zeka alanında iddialı bir oyuncu olmak ülkemiz, sanayimiz ve ASELSAN için önemli bir hedeftir. Bazı teknolojiler ölçek, yatırım gerektirir.” ve altyapı. Bunları gerçekleştirmek uzun zaman alıyor. Yazılım tabanlı. Teknolojilere daha az taleple bu hedeflere ulaşmak mümkün. Yapay zeka da bir fırsat. Bundan uzak kalmamalıyız. ASELSAN, yapay zekayı bir Tüm süreçlerinin bir parçası. ASELSAN yapay zeka stratejisi hazırlıyoruz. ASEL GPT dediğimiz projeyi de hayata geçiriyoruz. Bu tür kalıcı projelerle sektörümüze değer katacağız. “Yön vermeye çalışıyoruz. Otonom teknolojiler bizim önemli alanlarımızdır. Kuantum laboratuvarımız var. Paydaşlarımızla birlikte önemli başarılara imza atacağız.”

Thumbs_b_c_b08526b0752e059696d1c1e2b5e81336

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul Havalimanı Valiliği'nden Açıklama!  İstanbul Havalimanı Valiliği’nden Açıklama! “Video kötü niyetle çekilmiştir”
Netanyahu'nun hedefinde bu isim varNetanyahu’nun hedefinde bu isim var
AK Parti il ​​başkanı polisle tartıştı! AK Parti il ​​başkanı polisle tartıştı! “Yerini bileceksin, beni aşacaksın”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking