Cumartesi, Temmuz 27

Trump savaş çığırtkanlığına soyundu! “Rusya’yı teşvik ederim” sözleri dünyada gündem oldu

Şaşırtıcı açıklamalarıyla gündemde kalmayı sürdüren ve bir sonraki seçim öncesi en güçlü aday olan Donald Trump, Güney Carolina eyaletinde yaptığı seçim konuşmasında skandal denebilecek bir açıklama yaptı.

“RUSYA’YI ETKİLEDİM”

Rusya’nın saldırısına uğramaları durumunda düşük gelirli NATO ülkelerine yardım etmeyeceğini, ancak Rusya’yı saldırmaya teşvik edeceğini söyledi.

Trump, Güney Carolina’daki kampanya konuşmasında, ittifak kapsamında daha az ödeme yapan NATO üyesi ülkelere seslendi. Trump, NATO ülkelerinin liderlerinin katıldığı bir toplantıda büyük bir ülkenin liderine gittiğini ve Rusya’nın saldırısına uğramaları halinde, ödeme yapmasalar bile ABD’nin onları koruyup korumayacağını sorduğunu duyurdu.

Liderin NATO’ya karşı yükümlülüklerini yerine getirmemesine tepkisini kamuoyuna açıklayan Trump, “Ödemeyi yapmazsak ve Rusya bize saldırırsa bizi koruyacak mısınız?” diye sordu. Ona sordum, ödemedin mi? Sen suçlusun. Hayır, seni korumayacağım, hatta onları istediklerini yapmaya teşvik edeceğim. “Ödemen gerektiğini söyledim” dedi.

AW139565_02

“BEYAZ SARAY: KORKUNÇ VE AÇIKLAYICI”

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump’ın Amerika’nın en yakın müttefiklerinin kanlı rejimler tarafından işgalini teşvik ettiği belirtildi ve yorumların “korkunç ve mantıksız” olduğu belirtildi. Açıklamada Trump’ın ulusal güvenliği, küresel istikrarı ve ekonomiyi tehlikeye attığının altı çiziliyor.

(İHA)Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Malatya'da korkutan depremMalatya’da korkutan deprem
Süper yat Jeff Bezos’un süper yatı ‘Flying Fox’ Fethiye’ye yanaştı
Mansur Yavaş'ın yayınladığı çok konuşulan anket!  Mansur Yavaş’ın yayınladığı çok konuşulan anket! “Yüzde 14 öndeyiz”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking