Cumartesi, Temmuz 27

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dörtlü turnuva planını duyurdu! “Suudi Arabistan ile görüşüyoruz” diyerek açıkladıSpor Toto Süper Lig

TFF Başkanı Mehmet, Uluslararası İşbirliği Platformu ve Körfez Araştırma Merkezi’nin İstanbul’da düzenlediği Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)-Türkiye Ekonomik Forumu’nda “Körfez İşbirliği Konseyi ve Türkiye’de Spor Sektörü ve Ekonomi” paneline katıldı. Toplantıya İcra Kurulu Başkanı Nasser Fahad Al-Khater, Suudi Arabistan Spor Bakan Yardımcısı, Stratejik Planlama ve Yatırım Danışmanı Naif I. AlDossary ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravine katıldı.

“SUUDİ ARABİSTAN İLE DÖRTLÜ TURNUVASI DÜZENLENİYOR…”

Jüriye konuşan Mehmet Büyükekşi, TFF gibi Cumhuriyetin 100’üncü yılı vesilesiyle dünya çapında Süper Kupa kutlamaları düzenleyerek Türkiye’yi tanıtmak istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Futbol, ​​dünyanın hemen her ülkesinde son derece etkili. Dünya çapında futbolun tanıtım açısından büyük önemi var.Suudi Arabistan “Süper Kupa maçlarının 5 yıl boyunca dörtlü turnuva olarak düzenlenmesi için Suudi Arabistan ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İtalyanlar ve İspanyollar da Copa del Rey maçlarında bu modeli takip ediyorlar.” dedi.

“SÜPERLİG’İ 6. SIRAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

95470ff0628144abbc08260cbbaa7f0e

Suudi Arabistan’ın futbola büyük yatırım yaptığını vurgulayan Büyükekşi, şöyle konuştu: “Yaptıkları dünyaca ünlü transferlerle önemli bir konuma geliyorlar. Almanya, Abu Dhabi ve Suudi Arabistan ile görüştük. Suudi Arabistan bizim için önemliydi çünkü Türkiye’nin gözü bu noktadaydı. Dünya Suudi Arabistan’da. Dünya 2034’te olacak.” Kupaya başvurdular. Bu çalışmada kardeş ülkemizin yanındayız. Amacımız, Süper Kupa’yı dünyanın birçok televizyon kanalında yayınlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamalarını tüm dünyaya duyurmaktır. Hedefimiz Süper Lig’i dünya sıralamasında 6. sıraya taşımak. “Şampiyonamız çok çekişmeli ve önemli maçlara ev sahipliği yapıyor. Bunu yurt dışında da göstermek istiyoruz. Hedefimiz takımlarımızın dünya markası haline gelmesi ve dünyanın her yerinden taraftara sahip olması.” dedi.

“ŞARTLARIMIZIN YETERLİ OLDUĞUNU TÜM DÜNYA GÖRDÜ”

694e3d8af73e437181a2f778db208cc2

Türkiye’nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2032) İtalya ile birlikte düzenleyeceğini hatırlatan Başkan Büyükekşi, şöyle konuştu:

“EURO 2032’yi kazandık ve bütün şartlarımız yeterli olduğunu tüm dünya gördü. 2032’de İtalya’yla birlikte Avrupa Şampiyonası’nı Türkiye’de düzenleyeceğiz. Dünyanın her yerinden futbolcular Antalya gibi birçok ilimizde kampa geliyor, Bolu ve Afyon Altyapımız, otellerimiz hazır ve bu 9 yılda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Kulüplerin kurumsallaşmasına da önem verdiklerini belirten Büyükekşi, şöyle konuştu: “Yabancı yatırımcılar başta Fransa, ABD ve İngiltere olmak üzere birçok kulübe yatırım yaptı. Türkiye’de ilki Göztepe ile başladı. Biz bu konuya önem veriyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Galatasaray yıldızın adını tribünlere kadar takip etti!Galatasaray yıldızın adını tribünlere kadar takip etti!
Meler'e sert tepki!  Meler’e sert tepki! “Gece iyi uyudun mu?”
Beşiktaş'ın yeni heykeli taraftarları ikiye böldü!Beşiktaş’ın yeni heykeli taraftarları ikiye böldü!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking