Cumartesi, Temmuz 27

SON DAKİKA | Ayhan Bora Kaplan’ı gözaltına alınan polisler gözaltında! Çok konuşulacak gelişme: Sayı arttı…

Son dakika haber: Kamuoyunda geniş yankı uyandıran Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin Ankara Başsavcılığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada 4 polis memurunun gözaltına alındığı açıklandı.

Ankara Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SS gizli tanık beyanında yer alan iddialara ilişkin olarak Ankara Başsavcılığımızca Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 4 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı infaz edilmiştir. Soruşturma işlemleri titizlikle yürütülüyor.”

KAPLAN KONTROL ALTINDA

Bunun yerine gazeteci İsmail Saymaz’dan şaşırtıcı bir açıklama geldi. Kaplan’ın yakalandığı anın fotoğrafını paylaşan Saymaz, paylaşımında şunları söyledi: “Ayhan Bora Kaplan’ı tutuklayan üç kişi şunlar: Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik (daimi kıyafetli), organize şube sorumlusu Şevket Demircan (kılık kıyafetli). Yeşil tişörtlü), organize sektör müdür yardımcısı ve “komiser Ufuk Gültekin (beyazlı) tutuklandı” dedi.

GÜVENLİK, YARGI VE SİYASETE İLİŞKİN ÖNEMLİ NOTLAR

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşananlar polisten yargıya, siyasi cepheye kadar dikkat çeken suçlamalarla gündemde.

Soruşturmada “M7” kodlu gizli tanık olarak ifade edilmesinin ardından serbest bırakılarak yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik, kendisinden bazı kişilerin isminin istendiğini söyledi; AK Parti ve MHP’ye komplo kurulduğunu iddia etti.

nchdh

3 POLİS MÜDÜRÜ İŞİNDEN kovuldu

Kısa süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün üç polis şefi açığa alındı. Mülki müfettişlerin açığa alınan emniyet müdürleri hakkındaki soruşturmaları da tamamlanmak üzere. 3 polis komiserinin evinde yapılan aramada dijital materyallere el konuldu.

“ANAYAL DÜZENE KARŞI SUÇ İŞLEMEK” İDDİASI

Soruşturma kapsamında görevden alınan 3 kişi, “anayasal düzene karşı suç”, “suç komplosu”, “görevlerine ilişkin sırları ifşa etmek”, “adli bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” ve “yardım ve yardım” suçlarıyla suçlanıyor. suçluya yataklık etmek”.

gdfh

Soruşturmada, gizli tanık “M7” ile gözaltında kimin görüşebildiği, elektronik kelepçeyle nasıl rahat hareket ettiği, nasıl kaçtığı ve bazı siyasi ve bürokratların neden bu yola başvurduğu gibi sorulara da yanıt aranıyor. dosyaya dahil edilecektir.

YASA DIŞI DİNLEME İDDİALARINI REDDEDİYORUZ

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada ve bazı televizyon kanallarında yer alan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün “kanunsuz telefon dinlediği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün ‘kanunsuz dinleme’ yaptığına ilişkin sosyal medyada ve bazı televizyon kanallarında yayınlanan haber ve suçlamalar asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır”. Söylendi.

Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg'un yeni T10F modelini incelediCumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni T10F modelini inceledi
Agrotech Holding'i yeniden yapılandırmaya hazırlanıyorAgrotech Holding’i yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor
İstiklal Caddesi'ndeki bir mağazada yangın çıktı!  Çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildiİstiklal Caddesi’ndeki bir mağazada yangın çıktı! Çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking