Cumartesi, Temmuz 27

Somali’de şiddetli yağışlar nedeniyle en az 8 bin kişi evini terk etti

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan açıklamada, Somali’deki yağışların hayatları olumsuz etkilediği belirtildi.

Açıklamada, son günlerde şiddetli yağışların neden olduğu su baskınları nedeniyle en az 8 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığı, Hiran bölgesinde yağışların etkili olduğu ve Şabel nehrinin taşma riskinin bulunduğu belirtildi.

Bölge sakinlerinden Abdiaziz Muhammed Ömer, AA muhabirine, geçen yıl yaşanan sel felaketine dikkat çekerek, yeni bir sel tehlikesi yaşamamak için ailesiyle birlikte başka bir bölgeye göç edeceklerini söyledi.

Ömer, “Daha önce yapılan uyarıları dikkate almamıştık ama nehirdeki su seviyesi artık endişe verici. Bu yağmur devam ederse durum olumsuz noktaya gelecek. Bu nedenle ailem ve hayvanlarımla birlikte artık başka bir yere gitmeye karar verdik” dedi. dedi.

Ülkede son günlerde meydana gelen sel nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti.

Somali Afet Yönetim Ajansı’nın verilerine göre, geçen yıl ekim ve aralık ayları arasında ülke genelinde yaşanan sel felaketlerinden 2,4 milyon kişi etkilendi ve 110 kişi hayatını kaybetti.

Şiddetli yağışların neden olduğu su baskınlarından Somali’nin yanı sıra Kenya, Tanzanya, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi ülkeler de olumsuz etkileniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking