Cumartesi, Temmuz 27

Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

RAMS Park’ta oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak ve beIN Sports 1’den canlı yayınlanacak.

Maçı Bahattim Şimşek yönetecek.

Galatasaray, şampiyonanın geri kalan 28 maçında 24 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 75 puan topladı. Giallorossi, haftaya en yakın takipçisi F.Bahçe’ye karşı 2 puanlık avantajla lider giriyor.

Çaykur Rizespor ise 11 galibiyet, mağlubiyet ve 6 beraberlikle 39 puan elde etti. Karadeniz ekibi, 29. hafta öncesinde RAMS Başakşehir’in gerisinde ortalama 7. sırada yer aldı.

Şampiyonanın ilk yarısında iki takım arasında Çaykur Didi Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray 1-0 kazandı.

G.SARAY’LI 4 İSİM YARALI

Maçta Giallorossi takımından 4 oyuncu görev alamayacak.

Sergio Oliveira’nın yanı sıra Abdülkerim Bardakcı, Serge Aurier ve Davinson Sanchez de sakatlıkları nedeniyle Çaykur Rizespor karşısında mücadele edemeyecek.

Galatasaray’da Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu maç öncesi sarı kart görmenin eşiğinde.

MÜMKÜN 11′

Galatasaray’ın: Fernando Muslera, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, H. Alikulov, Emirhan Topçu, C. Hojer, Muammer Sarıkaya, Jonjo Shelvey, Gustavo, I. Olawoyin, B. Akintola, M. Minchev

G.SARAY VE RİZESPOR’UN 44. TARİHİ VAR

Galatasaray ile Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında 44. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında 1979-1980 sezonundan bu yana oynanan 43 lig maçının 29’unu Galatasaray, 7’sini Rizespor kazandı, 7 karşılaşmanın tamamında ise beraberlik olmadı.

Yeşil-lacivertli takım, Giallorossi’nin 100 golüne 44 golle karşılık verebildi.

RİZESPOR’DA SON DURUM

Şampiyonanın son haftasında Mondihome Kayserispor’u 3-0 mağlup eden Rize temsilcisi, 39 puan ve gol farkıyla 7. sırada yer alıyor.

Çaykur Rizespor’da sakatlığı nedeniyle ameliyata alınan Benhur Keser ve takımdan ayrı çalışan Laine, takımda yer alamayacak.

Konvoyda kasık ağrısı nedeniyle tüm hafta doktor gözetiminde çalışan Dal Varesanoviç de vardı. Bu oyuncunun oynayıp oynayamayacağına dair nihai karar, maç sırasında sağlık komisyonunun raporuyla verilecek.

Yeşil-mavililer, şampiyonanın ilk yarısında Rize’de oynanan karşılaşmayı 1-0 kaybetmişti.

OKAN BURUK’UN GÖZÜ LUCESCU’NUN PAYINDA

Çaykur Rizespor’u konuk edecek Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Giallorossi’nin başında üst üste iç saha galibiyet rekorunu egale etmek istiyor.

Geçtiğimiz sezon başında çalıştırdığı Giallorossi ile ilk yılında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Okan Buruk, son dönemde de birçok rekora imza attı.

Tecrübeli teknik adam, Süper Lig’de geçen sezon iç sahadaki son 3 maçını, bu sezon ise 14 galibiyetini alarak üst üste 17 galibiyet elde etti. Buruk, iç sahada aldığı 14. galibiyetle Galatasaray’la üst üste en çok iç saha maçı kazanan Türk teknik direktör Gündüz Kılıç’ın rekorunu paylaştı.

Daha sonra rekorunu 17 maça çıkaran Buruk’un, Mircea Lucescu’nun evindeki 18 maçlık galibiyet rekorunu paylaşmasına sadece bir galibiyet kaldı.

Lucescu, Mayıs 2001 ile Mayıs 2002 arasında Galatasaray’ı çalıştırırken evinde üst üste 18 galibiyet elde ederek rekoru kırdı. Okan Buruk, yarın Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçı kazanması halinde Rumen teknik direktörün rekorunu paylaşacak.

İkinci kez 10 maçlık bir grevin peşinde

Okan Buruk öğrencileri Çaykur Rizespor’u yendikleri takdirde bu sezon ikinci kez 10 maçlık galibiyet serisine sahip olacaklar.

Giallorossi takımı bu sezonun ikinci ve on birinci haftaları arasında üst üste 10 galibiyet elde etti. Sonraki 8 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden Cimbom, 20-28. haftalar arasında üst üste 9 karşılaşmayı da kazandı.

Galatasaray yarın Çaykur Rizespor’u mağlup etmesi halinde Süper Lig tarihinde bir sezonda iki kez üst üste 10 galibiyet elde eden ilk takım olacak.

REKOR 28 HAFTA SONRA DEĞERLENDİRİLİYOR

Okan Buruk, Süper Lig tarihinin en başarılı sezonunu yaşıyor.

Geriye kalan 28 lig maçında 24 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi elde eden Buruk, 75 puan topladı. Galatasaray bu hafta şampiyona tarihinin en çok puan toplayan takımı oldu.

Uzman koç, Giallorossi’nin bu başarısının baş kahramanıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking