Cumartesi, Temmuz 27

Putin’den ‘İstanbul’ itirafı! ‘Her konuda anlaşmıştık’

Recep Demircan Mynet haber/içerik editörü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BÖYLE DEVAM EDERSE UKRAYNA ÇOK CİDDİ BİR DARBE ALABİLİR”

Ukrayna ordusunun Rus askeri kuvvetlerine yönelik saldırısının “başarısız” olduğunu belirten Putin, şöyle konuştu: “Sadece saldırıları başarısızlıkla sonuçlanmadı, inisiyatif de Rus silahlı kuvvetlerinin elinde. Bu devam ederse Ukrayna devleti büyük bir zarara uğrayabilir.” çok ciddi bir darbe.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’da edindiği topraklardan vazgeçmesinin mümkün olmadığını söyleyen Putin, şöyle konuştu: “Bunun mümkün olmadığını herkes anlıyor. Ukrayna yönetimi ve Batılı elitler bile bunu anlıyor. Batı’da konuşur ve karar Ukrayna’dır.” Ukrayna cumhurbaşkanının Rusya ile müzakereleri yasaklaması.” “Kararın devamı niteliğindedir. Bunlar müzakere sürecini engelleyen koşullardır.” dedi.

“İSTANBUL’UN HER SORUNUNU ANLIYORUZ”

Savaşın ilk aylarında Rusya ile Ukrayna arasında müzakerelerin yapıldığını vurgulayan Putin, şöyle devam etti:

“Ukrayna tarafı müzakerelerden vazgeçti. Her şeyi İstanbul’da kabul ettik. Üstelik Ukrayna müzakere grubu başkanı da imzaladı. Elimizde bu belge var. Şimdi de dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı ikna ettiklerini açıkladılar.” Anlaşmaları uygulamamak, aptal değil mi?? Rusya’dan sorunları barışçıl yollarla çözmeye ve Kiev’den asker çekmeye hazır olduğunun sinyalini istediler. Biz ertesi gün askerleri geri çektik. Sonra da tüm bu anlaşmaları çöpe attılar. Sorun yalnızca bir buçuk yıl önce çözülmüş olacaktı. Bu onların (Ukraynalılar) “) ​​bağımsız olmadıklarını bir kez daha kanıtladıkları anlamına geliyor. Ukrayna’daki savaş 2022’de değil, NATO’nun kapılarının Ukrayna ve Gürcistan’a açılması kararının alındığı 2008’de başladı. Ukrayna tarafsız bir devlet olduğunu ilan ederek bağımsızlığını kazandı.”

Putin, Ukrayna’daki “özel askeri operasyona” devam ederek ülkesinin çıkarlarını koruyacaklarını söyledi.

Ukrayna ordusunun Rusya’nın Belgorod kentine saldırı düzenlediğine dikkat çeken Putin, şöyle konuştu: “Askeri sorunları çözmek yerine bir şeyler yapabileceklerini göstermeye çalışıyorlar ve barbarca davranıyorlar. Sivil yerleşim yerlerine saldırıyor. silah seçiyorum”. ” dedi.

Kaynak: AA

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
AK Parti'nin Ankara adayı belli olduAK Parti’nin Ankara adayı belli oldu
3 kadın aynı anda soyunmaya başladı, hepsi dondu!  Bir film gibi...3 kadın aynı anda soyunmaya başladı, hepsi dondu! Bir film gibi…
Eğlence görüntüleri ortaya çıktı! Eğlence görüntüleri ortaya çıktı! “Sarhoş ve Çok Hızlı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking