Cumartesi, Temmuz 27

Muğla Büyükşehir 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı – GÜNDEM

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tohum Merkezi ile Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla 1 milyon yerli tohum dağıtırken, 2016 yılından bu yana toplam 19 milyon yerli tohumun toprağa düşmesini sağladı.

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerli tohum merkezini oluşturan ve bugüne kadar Türkiye genelinde 18 milyon yerli tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı için dikilen 120 yerli türden oluşan 1 milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Belediye bugüne kadar ülke genelinde 19 milyon yerel tohum dağıtımı gerçekleştirdi.

Cumhuriyetin 93. yılında “Yerli Tohumun Milli Gücü” sloganıyla 29 Ekim 2016 tarihinde kurulan Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi envanterine 976 ata tohumu dahil edildi. Bu yerli tohumlardan elde edilen 120 çeşit ata tohumunun dağıtımına 1 Şubat 2024’te başlandı ve Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla 1 milyon tohum dağıtıldı.

Başkan Gürün; “Ülkemizin geleceğinin tarımda olduğunu biliyor ve üreten köylülerimizin emeğinin karşılığını alması için çalışıyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr., dünyada ve Türkiye’de yerel tarımın ve tohumun öneminin her geçen gün arttığını söyledi. Osman Gürün, Muğla’ya tarım alanında çok önemli hizmetler verdiklerini, bu yatırımlarla ve üretici köy sakinlerinin topraklarına sahip çıkmasıyla Muğla’nın tarımda söz sahibi olmaya devam edeceğini belirtti.

Başkan Gürün; “Muğla topraklarında filizlenen 19 milyon yerli tohum, ülkemizin kadim topraklarında hayat buldu. Türkiye’nin en donanımlı yerli tohum merkezini kurduğumuz tarım şehri Muğla’nın verimli topraklarında üretip test ettiğimiz yerli tohumlarımızın 81 ilin toprağıyla buluşması bizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Ülkemizin geleceğinin tarımda olduğunu bildiğimiz için üreten köylülerimizin emeğinin karşılığını alması için çalışıyoruz” dedi. dedi.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking