Cumartesi, Temmuz 27

Meksika: Otis Kasırgası’nda en az 48 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi kayboldu

Şiddeti en yüksek kategori olan 5’e ulaşan kasırga, 6 saat gibi kısa bir sürede, çoğunluğu turizmden geçinen 780 bin kişinin yaşadığı sahil beldesini yerle bir etti.

REKLAM

Pasifik Okyanusu’nun Meksika kıyılarını ve ünlü sahil beldesi Acapulco’yu vuran Otis Kasırgası, şu ana kadar en az 48 kişinin ölümüne, 6 kişinin de kaybolmasına neden oldu.

Federal hükümetten yapılan açıklamada, saatte 270 kilometreye varan rüzgarın vurduğu Guerrero eyaletinde 36 olarak açıklanan kurban sayısının daha sonra altıya düştüğü belirtildi.

Meksika Dışişleri Bakanlığı da kasırga sırasında limanda 34’ü Amerikalı, 18’i Fransız ve 17’si Kübalı olmak üzere 263 yabancının bulunduğunu duyurdu. Kasırgadan yara almadan kurtulan tüm turistlerin bölgeyi terk ettiği açıklandı.

Şiddeti en yüksek kategori olan 5’e ulaşan kasırga, 6 saat gibi kısa bir sürede, çoğunluğu turizmden geçinen 780 bin nüfuslu sahil beldesini yerle bir etti.

Federal hükümet, 273.000’den fazla evde ve 720 otelde hasar tespit edildiğini duyurdu. Ayrıca kapatılan 12 otoyol da henüz açılmadı. Bu durum aynı zamanda yardım çalışmalarının da durmasına neden oldu.

Danışmanlık şirketi Enki Research’e göre Otis, yaklaşık 15 milyar dolar zarara neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking