Cumartesi, Temmuz 27

Kreatinin Kilo Aldırır Mı? Kreatinin Kilo Yapar Mı?

Kreatinin kilo aldırır mı?

Kreatinin vücutta kendi başına üretilebilir. Eksikliğinde veya zevk olarak dışarıdan alınabilen bir maddedir. Karaciğer, kemikler, kaslar ve beyin için önemli bir maddedir. Özellikle et ürünlerinde bol miktarda bulunur.

Spor yapanlar tarafından takviye olarak alınır. Aynı zamanda yoğun spor yapanlar kreatin takviyesi de alırlar. Bu onlara enerji sağlar. Bu protein sentezleyen madde kilo alımına neden olabilir. Genel olarak bu yükün çoğu ödem olabilir.

Kreatinin şişmanlatır mı?

Kreatin kullanan kişiler öncelikle kas kütlesini artırmak isterler. Bu nedenle bu maddeyi dışarıdan alırlar. Ancak kas kazanmak gibi bir hedefi olmayan kişiler bu maddeyi hayvansal gıdalardan elde edebilirler. Keratin kilo alımına neden olma eğilimindedir. Bu kilo alımının bir kısmı genellikle sadece ödemdir.

Özellikle fitness yapan ve diğer sporlarla uğraşanlar kas kütlesini arttırmak isterler. Bunun için dışarıdan bazı takviyeler alırlar. Bunlardan biri kreatinindir. Kreatinin kilo alımına neden olsa da bu genellikle kas kütlesinden kaynaklanmaktadır. Bir diğer kısmı ise ödemdir.

Sporcular Kreatinin Kullanmalı mı?

Kreatinin kas kütlesini arttırır. Bu kilo alımı yağdan değil kastan gelir. Bir kısmı genellikle sudur. Bu yüzden spor yapan kişiler özellikle kas kütlesini arttırmak için kreatin kullanırlar. Metabolizmayı hızlandıran ve kas kütlesini artıran bu madde sporcular tarafından tercih edilmektedir.

Kreatinin ağırlığı etkiler mi?

Kreatinin genellikle et ürünlerinden elde edilebilir. Kişi kas kütlesi kazanmak istemiyorsa dışarıdan takviye olarak almasına gerek yoktur. Ancak kişi yoğun spor yapıyor ve aynı zamanda kas kütlesini arttırmayı hedefliyorsa kreatin kullanabilir. Kreatin kilo alımına yol açabilir. Bu ekstra ağırlık yağdan gelmez.

Kas kütlesi arttıkça tartıda fazla kilo görünebilir. Ayrıca gözlenen fazla kiloların bir kısmı vücutta tutulan su olacaktır. Kreatinin ağırlığı etkileyebilen bir maddedir. Aynı zamanda bu maddeyi takviye olarak alırken bol su içmeniz gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking