
DüşmekTürkiye’nin en sevilen sebzelerinden biri olan kabak, sadece tatlılarda değil, tuzlu tariflerde de harikalar yaratıyor. Klasik humusun kalın dokusunu bal kabağının doğal tatlılığıyla birleştirdiğinizde besleyici ve olağanüstü lezzetli bir meze ortaya çıkar. CDışarı çıkıyor. Kuyu, Klasik lezzete sonbahar dokunuşu katan bu tarif nasıl yapılır? İş yerinde, Nefis balkabaklı humus tarifi…
KABAK HUMUSLU TARİF
Malzemeler
1 onun muhafazasıhaşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kabak püre
2 yemek kaşığıaçık tahin
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 ka çayhafif kimyon
Tuz (isteğe bağlı)kuruş)
Bir tutam karabiber
Doldurma için:
zeytin ağacıbuğday, biber tozu, kabak çekirdeğine kadarEvet
KABAK HUMUSU NASIL YAPILIR
kabaklarBiliyorumparçalara ayırmakkaynatın, kaynatın veya pişirinüreye dönüştürün.
Haşlanmış nohutları mutfak robotuna yerleştirin.
Tahin, sarımsak, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin.
Malzemeleri iyice karıştırınsakinleşene kadar atış.
Gerekirse 1–2 yemek kaşığıBiraz su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Servis tabağına alın, üstüne zeytinyağıBir tur atın.
Biber tozu ve kabak çekirdeğine kadars iletemel alın.
Afiyet olsun!