Perşembe, Eylül 19

Kadıköy’ün F.Bahçe derbisinden karnesi – GalatasarayFenerbahçe

Cumartesi günü Trendyol Süper Lig’in altıncı haftasında Fenerbahce – Galatasaray derbisinin heyecanını yaşayacağız. Sarı-lacivertlilerin ev sahipliği yapacağı maçta tarihi rakipler, Kadıköy’de 62. kez mücadele edecek. Takımlar, 1982 yılında inşaat çalışmalarının ardından yeniden açılan Fenerbahçe stadından bu yana 61 derbi oynadı. Bu dönemde sarı-lacivertli takım 30 galibiyet alırken, sarı-kırmızılı takım ise 12 galibiyet elde etti. 19 maçta beraberlik bozulmadı. Galatasaray, F.Bahçe’nin evindeki 113 golüne 72 golle karşılık verdi.
Fenerbahçe bu periyotta çıktığı 7 karşılaşmada gol atamasa da; Bu müsabakalardan 3’ü son 4 sezonda gerçekleşti. Kadıköy’de oynanan maçların sadece 5’i golsüz tamamlandı.

ŞAMPİYONLUK MAÇLARI

Ezeli rakipler arasında Kadıköy’de oynanan 41 lig karşılaşmasında F.Bahçe 24 galibiyet alırken, Galatasaray ise 8 karşılaşmada 3 puana ulaştı. 9 derbi beraberlikle sonuçlandı. Ülker Stadyumu’nda oynanan lig maçlarında sarı-lacivertliler 76, sarı-kırmızılılar ise 40 gol attı.

YASTIKLI GREV 21 YIL

F.Bahçe, 2000’li yılların başından bu yana evinde Galatasaray’a karşı büyük bir üstünlüğe sahipti. 22 Aralık 1999’da Giallorossi’nin 2-1 kazandığı maçın ardından Giallorossi, çıktığı 23 derbide de rakibine yenilmedi. F.Bahçe, 20’si Süper Lig’de, 3’ü Türkiye Kupası’nda olmak üzere 23 karşılaşmada 15 galibiyet alırken, 8 kez de berabere kaldı. Cimbom bu seriyi 23 Şubat 2020’de 3-1 kazanarak sonlandırdı.

İki ezeli rakip, Kadıköy’de oynanan son 10 lig karşılaşmasında 3’er galibiyet elde ederken, 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş