Cumartesi, Eylül 7

İzmir’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada İZSU ve GDZ Elektrik genel müdürleri serbest bırakıldı – Son Dakika Türkiye Haberleri

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde şiddetli yağış sırasında elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay’in (44) ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, 12 Temmuz’da İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve aralarında GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de bulunduğu 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılığın talimatıyla gözaltına alınan şüpheliler hakkında savcılığın soruşturması İzmir Bayraklı Adliyesi’nde tamamlandı ve şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılık; İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Adana Belediyesi Genel Sekreteri – İZSU Eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, DGZ Elektrik Dağıtım Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, İnşaat İş Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, İnşaat İş Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve GDZ personeli Halit Özpelit’in tutuklanması yönünde çağrıda bulundu.

Sistem işletme ve bakım müdürü Ekrem Yıldırım ile planlama ve teknoloji müdürü Necati Ergin hakkında adli kontrol istendi.

MAHKEME 2 KİŞİYİ SERBEST BIRAKTI

Şüpheliler nöbetçi mahkeme hakimi karşısına çıkarken, sistem işletme ve bakım müdürü Ekrem Yıldırım ile planlama ve teknoloji müdürü Necati Ergin adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İZSU Erdoğan ve GDZ Elektrik A.Ş.’nin genel müdürü. Genel Müdür Yüksel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUGAY MAHKEME TARAFINDAN TAKİP EDİLDİ

Duruşma devam ederken adliyeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Erdoğan’ın ailesini selamladıktan sonra adliyeye girerek duruşmayı salon önünden takip etti.

Gece yarısına kadar süren duruşmada nöbetçi mahkeme, savcılığın tutuklama talebiyle sevk ettiği 9 kişi hakkında karar verdi.

Karar kapsamında İZSU Genel Müdürü Erdoğan ve GDZ Elektrik A.Ş. Aralarında Genel Müdür Yüksel’in de bulunduğu 7 kişi adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. GDZ Elektrik A.Ş.’nin iki çalışanı hakkında ev hapsi kararı verildi. Kararla inşaat iş saha amiri Mürsel Arıcı ve inşaat iş amiri uzman Alper Doğan’a elektronik kelepçe takılmasına karar verildi.

TUGAY: “SÜRECİN HUKUKİ OLARAK DAHA DOĞRU İŞLEYECEĞİNE İNANÇ OLUŞTURDUK”

Kararın ardından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yargılamanın hukuka uygun yürütüleceğine inandığını belirterek, şunları söyledi:

“Bugün bu saatte bizi sevindiren bir kararla karşınızdayız. Dün beklenmedik bir şekilde genel müdürümüzün, genel müdür yardımcımızın ve eski genel müdürümüzün tutuklandığı ve tutuklanacağı haberini aldık. Sonrasında da dikkatlice nereden geldiğini anlamaya çalıştık. Bu gözaltı kararının bilirkişi raporundaki bazı suçlamalara dayanılarak verildiğini anlıyoruz.

Ancak kanaatimizce bunlar gerçek anlamda nedensel ve hukuken geçerli iddialar değildi. Hukukçu arkadaşlarımız, genel müdürümüz ve genel müdür yardımcımızla birlikte dünden beri bu suçlamaların asılsız olduğunu savunuyorlar. Dün genel müdürümüz ve genel müdür yardımcımızın kurumumuzda çalışırken gözaltına alınmasından çok rahatsızız. O andan itibaren bu sürecin hukuki olarak ilerleyip ilerlemeyeceği konusunda endişeye kapıldık. Ancak bugün mahkememiz tahliyelerine karar verdi. Ve bu andan itibaren bu sürecin daha hukuki bir şekilde işleyeceğine inanıyoruz.

Kayıp iki vatandaşımızla ilgili hukuki sürecin şeffaflığına katkı sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Onlar için hiçbir zaman kaybetmeyeceğimiz bir üzüntü duyuyoruz. Ama hepimiz adalet arıyoruz. Burada gerçekten adaletin yerini bulmasını sağlamaya çalışıyoruz. “Arkadaşlarımızla ilgili bugün alınan kararın doğru olduğuna inanıyorum.”

ERDOĞAN: “SÜRECİN BU ŞEKİLDE BİTMEMESİNDEN SON DERECE MUTLULUK DUYUYORUZ”

İZSU Genel Müdürü Erdoğan, karara ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Biz ifade vermekten, yargılanmaktan hiçbir zaman kaçınmadık. Bu anlamda hiç korkmadık. Süreç boyunca her zaman adli makamlara yönelmeye ve onlara yardımcı olmaya çalıştık. Sürecin bu şekilde sonuçlanmasından son derece mutluyuz. Adımıza alınan karardan son derece memnunuz. Ayrıca bu şehrin değerleri temsil ettiğinin bilincindeyiz. Biz kendimizi sadece kamu çalışanı olarak değil, bu şehrin simgelediği değerlerin taşıyıcıları olarak görüyoruz. Bu anlamda yarın ve yarın sabahtan itibaren görevimizin başında olacağız. “Onun için çok çalışmaya devam edeceğiz”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom