Cumartesi, Temmuz 27

İstanbul Valiliği’nden Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için açıklama! “5 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı”Süper Lig

İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşananlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. 6662 sayılı Kanuna uymayan 35 kişi hakkında işlem yapıldığı bildirildi. RAMS Park’ta oynanan karşılaşmada 6222 sayılı yasa (yabancı cisim fırlatmak, seyircilerin yasa dışı girişi, kargaşa, tehdit ve hakaret içeren sloganlar atmak) yasaklandı. Maç sonunda Basın ve Spor Savcılığı’nın talimatı doğrultusunda A.Ç Stadyum Müdürü’ne saldırmaya teşebbüs eden 5 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını da bilgilerinize sunarız.

Öte yandan, F.Bahçe Başkanı Ali Koç’un, maçın bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10’da stada geldiği, soyunma odasında oyuncuları tebrik ettikten sonra stattan ayrılmak üzere olduğu bildirildi. aniden fikrini değiştirdi ve stadyumun güvenliğini garanti eden özel kontrolleri atlayarak heyetle birlikte sahaya çıktı.

İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle;

“19.05.2024 Pazar günü saat 19.00’da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili çeşitli medyada spekülatif yayınların yapıldığı kaydedildi.

Ülkemizin iki büyük kulübü arasında oynanan maçın ardından yaşananlar şöyle gelişti:

  • Galatasaray-Fenerbahçe futbol maçına ilişkin tüm güvenlik önlemleri İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz tarafından veya özel güvenlik birimleriyle koordineli olarak alınmıştır.

  • Maçta ev sahibi takımdan yaklaşık 51 bin, konuk takımdan ise 2 bin 318 seyirci tribünlerdeki yerini aldı.

  • Yarışma sırasında 6699 sayılı kanuna uymayan toplam 35 kişi hakkında dava açıldı. 6222 (yabancı cisim fırlatma, seyircilerin yasa dışı girişi, aşırı davranışlar, tehdit ve hakaret içeren tezahüratlar).

  • Maçın bitiminden sonra Müsabaka Güvenlik Müdürü’nün talimatıyla stat içinde alınan iç güvenlik önlemlerine son verildi.

  • Maçın bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10’da stada gelen F.Bahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, soyunma odalarında oyuncuları tebrik ettikten sonra stattan çıkmak üzereyken aniden fikrini değiştirdi ve Stadın güvenliğini garanti altına alan özel güvenliği geçerek, beraberindeki heyetle sahaya girdi.

  • F.Bahçe Kulübü Başkanı’na eşlik eden heyetin sahaya girdikten sonra bayrak sallayıp fotoğraf çekme girişiminde bulunması üzerine, Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç. buna engel olmak istedi.

  • Olayın ardından F.Bahçe futbol takımının güvenliğini sağlamakla görevli polis güçlerimiz sahaya girerek olaylara müdahale etti.

  • Sahada yaşanan olayların sona ermesinin ardından F.Bahçe ekibi saat 22.52’de stadı terk etti.

  • Maçın ardından Basın ve Spor Savcılığı’nın talimatı üzerine A.Ç Stadyum Müdürü’ne saldırmaya teşebbüs eden 5 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Stadyumda meydana gelen olaylara karışan kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

  • Konuyla ilgili başlatılan idari ve adli soruşturma devam ederken, ihmalkar personel hakkında da soruşturma başlatıldı.

  • Adli soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Galatasaray'a geri döndü!  resmen açıklandıGalatasaray’a geri döndü! resmen açıklandı
Fatih Altaylı, Ali Koç'a saldırdı! "Şampiyonanın bitiminden sonra onu yerine koyacağım." dedi ve...Fatih Altaylı, Ali Koç’a saldırdı! “Şampiyonluk bittikten sonra onu eski yerine koyacağım” dedi ve…
Ali Koç'un sahaya nasıl girdiği ortaya çıktı!Ali Koç’un sahaya nasıl girdiği ortaya çıktı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking