Perşembe, Eylül 19

İsrail’den dijital saldırı! Lübnan’da çağrı cihazları bomba gibi patladı, yüzlerce kişi yaralandı

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, AA’ya yaptığı açıklamada, İsrail’in çağrı cihazlarını patlatması sonucu Lübnan’da yüzlerce kişinin yaralandığını söyledi. İsrail’in dijital saldırısı uluslararası toplum üzerinde büyük bir etki yarattı. Saldırının ilk görüntüleri geliyor!

İSRAİL’DEN EŞSİZ SALDIRI!

İsrail’in Hizbullah çağrı cihazlarını hackleyip uzaktan patlatması üzerine yüzden fazla Hizbullah üyesi hastaneye kaldırıldı. Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA’ya göre, İsrail’in içeri girip çağrı cihazlarını patlatması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı.

NNA haberinde, “Beyrut’un güney banliyölerinde ve Lübnan’ın birçok bölgesinde benzeri görülmemiş bir düşmanca güvenlik olayı yaşandı. İsrail tarafından yüksek teknoloji kullanılarak çağrı sistemleri patlatıldı ve çok sayıda yaralının olduğu, yaralıların hastanelere nakledildiği bildirildi. ” ifadeler kullanıldı.

Lübnan’da bazı çağrı cihazlarının sahipleri takarken patladığı anlar sosyal medyaya yansıdı.

Videoda çağrı cihazlarının sahipleri tarafından sinyal verildiğinde alındığını ve o anda patladığını görebilirsiniz.

Yaralıların çoğunun Hizbullah üyesi olduğu kaydedildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ülkenin farklı yerlerinde meydana gelen çağrı cihazı patlamaları nedeniyle yüzlerce kişi yaralandı.” dedi.

ACİL SERVİSLER DOLUDUR!

Lübnan Sağlık Bakanlığı, acil servislere ulaşan çok sayıda yaralıyla baş edebilmek için tüm sağlık çalışanlarına çalıştıkları sağlık merkezine gitmeleri talimatını verdi.

Sağlık Bakanlığı Lübnanlılardan kan bağışı yapmalarını ve yollarda ambulanslara öncelik verilmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı, personel ve vatandaşlardan çağrı cihazı kullanmamalarını istedi.

Başkent Beyrut’ta onlarca ambulansın sokaklarda dolaştığı gözlenirken, Lübnan askerleri de şehirdeki kaosu ve trafik sıkışıklığını gidermek için sokaklara konuşlandırıldı.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş