Cumartesi, Temmuz 27

İsrail ordusu: Han Yunus’u kuşattık

İsrail ordusu, daha önce “güvenli” ilan ettiği ve geçen ayın başlarında “savaş bölgesi” ilan ettiği Han Yunus’a yönelik saldırılarını artırdı.

Han Yunus’u “savaş bölgesi” ilan ettikten sonra kara saldırısına başlayan İsrail ordusu, son günlerde bölgeyi havadan, karadan ve denizden yoğun bir şekilde bombaladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saatte büyük çaplı saldırılar düzenlediği ve Han Yunus’un kara birlikleri tarafından kuşatıldığı belirtildi.


Saldırılar nedeniyle Filistinliler göç etmek zorunda kaldı

Gazze’nin güneyindeki en büyük yerleşim yeri olan Han Yunus, daha önce İsrail saldırıları nedeniyle kuzey bölgelerden göç etmek zorunda kalan on binlerce Filistinliye ev sahipliği yapmıştı.

İsrail’in son günlerde Han Yunus’a yönelik saldırıları yoğunlaşırken bölgedeki Filistinliler göç etmek zorunda kalıyor. Han Yunus’taki binlerce Filistinli yeniden harekete geçerek Refah bölgesine göç ediyor.

Zorunlu göç nedeniyle nüfusu 4 kat artarak 1,2 milyona çıkan Refah bölgesindeki zor koşulların, Yunus Han’ın gelişiyle daha da zorlaşacağı iddia ediliyor.

İsrail saldırıları öncesinde Gazze’nin en az nüfuslu bölgesi olan Refah’ta çok az bina bulunuyor. Bu nedenle yerinden edilen on binlerce Filistinli derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking