Cuma, Eylül 20

İspanya Başbakanı Sanchez’in Batı Afrika turu: Moritanya ile göçmenlik anlaşması imzalandı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Moritanya, Gambiya ve Senegal ile ikili ilişkileri güçlendirmek ve göçü düzenlemek amacıyla üç günlük Batı Afrika turuna çıkıyor.

REKLAM

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Salı günü Batı Afrika ülkesi Moritanya ile Atlantik üzerinden Kanarya Adaları’na tehlikeli yolculuk yapan göçmenlerdeki artışı durdurmak için bir dizi anlaşma yaptığını duyurdu.

Sanchez, İspanya’nın Moritanya’ya döngüsel bir göç programı başlatacağını ve iki ülkenin güvenlik güçleri arasında insan kaçakçılığıyla mücadele konusunda iş birliğini yenileyeceğini söyledi.

Sanchez, İspanya’nın yaşlanan toplumunda göçmen işçilere olan ihtiyacı açıkça kabul ederek, “Avrupa’da artan söylemlere rağmen göç sorun değil” dedi. “Bu, belirli konuları içeren bir ihtiyaçtır ve bu nedenle, toplumlarımızın yararına, göçü insani, güvenli ve düzenli bir şekilde yönetmemize olanak tanıyan formüller için baskı yapmalıyız” dedi.

Göçün “ahlaki ilkeler, dayanışma ve haysiyet” meselesi olduğunu ve bu nedenle göçü tamamen durdurma niyetinde olmadığını, bunun yerine düzenlemeye çalıştığını ekledi.

Başbakan, Moritanya hükümetine “düzensiz göçle mücadeledeki çabaları ve insan kaçakçılığı ağlarıyla mücadeledeki işbirliği nedeniyle” teşekkür etti.

Moritanya Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Ghazouani, bu yıl Moritanya’yı iki kez ziyaret eden Sanchez’e İspanya’nın “ülkemizin kalkınmasına yönelik tutarlı bağlılığı” nedeniyle teşekkür etti.

Sanchez’in Moritanya ziyareti, üç günlük Batı Afrika turunun bir durağını oluşturuyor; sonraki duraklar Gambiya ve Senegal’de olacak.

Bu üç ülke, çoğu göçmen teknesinin Atlantik üzerinden Kanarya Adaları’na giden tehlikeli yolculuk için yola çıktığı yerlerdir.

Kanarya Adaları: Avrupa kıtasına ulaşmak için sıçrama tahtası

İspanya İçişleri Bakanlığı’na göre, Afrika kıyılarına yakın olan ve Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmen ve mülteciler için sıçrama tahtası olarak kullanılan Kanarya Adaları’na Ocak ayından bu yana 22 binden fazla kişi çıktı. Bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre iki katı olduğu belirtildi.

Bunlar arasında yurtdışında daha iyi işler arayan gençlerin yanı sıra Sahel bölgesindeki şiddet ve istikrarsızlıktan kaçan binlerce Malili mülteci de yer alıyor.

Bir istikrar feneri olarak kabul edilen Moritanya, sınırında yaklaşık 200.000 Malili mülteciye ev sahipliği yapıyor.

İspanyol yetkililer, Batı Afrika ile takımadalar arasındaki deniz koşullarının daha uygun olacağı önümüzdeki haftalarda daha fazla mültecinin gelmesini bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş