Cumartesi, Temmuz 27

Irak’ta IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin üssüne füzeli saldırı

Irak polisi, ülkenin batısında ABD liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından kullanılan bir askeri üsse 15 füzenin ateşlendiğini söyledi.

REKLAM

Irak’ın batısındaki Anbar vilayetinde ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin bulunduğu Ayn el Esad askeri hava üssüne füze saldırısı düzenlendi.

Saldırıda bir Amerikalı personel hafif yaralanırken, bir Irak güvenlik gücü mensubu da ağır yaralandı.

Irak polisi AFP’ye, ülkenin batısında ABD liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından kullanılan bir askeri üsse 15 füzenin ateşlendiğini söyledi.

Havada 13 füze imha edildi

Aynı yetkili, 13 füzenin hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirilerek havada imha edildiğini, 2 füzenin ise üsse düştüğünü söyledi.

Saldırıyı doğrulayan ve isminin açıklanmasını istemeyen ABD’li bir askeri yetkili, Iraklı yetkililerle hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ABD’li yetkili ayrıca saldırıda Iraklı bir güvenlik görevlisinin ağır yaralandığını doğruladı.

İsrail’in bugün Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında gerçekleştirdiği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları’nın 5 üyesi hayatını kaybetti.

İran Pazartesi günü Kuzey Irak’taki özerk Kürt bölgesinde İsrail gizli servisi Mossad tarafından kullanıldığını iddia ettiği bir binayı yıktı.

İran yanlısı milislerin Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı ABD liderliğindeki koalisyon güçlerine yönelik saldırıları Ekim ayından bu yana artarken, Washington yönetimi de onlara misillemeyle aynı şekilde karşılık veriyor.

ABD’nin Irak’ta 2 bin 500, Suriye’de ise yaklaşık 900 askeri bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking