Cumartesi, Temmuz 27

Husi füzesi Norveç bandıralı tankeri vurdu

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Husilerin kontrolündeki Yemen’den seyir füzesi fırlatıldığı açıklandı. Füzenin, Kızıldeniz’i Aden Körfezi’ne bağlayan Babülmandep Boğazı’ndan geçen Norveç bayraklı petrol tankeri “STRında”ya çarptığı iddia edildi. Gemide çıkan yangında hasara yol açtığı ancak can kaybının yaşanmadığı bildirildi. Saldırı sırasında bölgede Amerikan gemisinin bulunmadığı, daha sonra USS Mason’un tankerin yardım çağrısına yanıt verdiği belirtildi.

Geminin sahibi Mowinckel Chemical Tankers’tan yapılan açıklamada, tankerin güvenli bir limana doğru ilerlediği belirtildi. Mowinckel başkanı Geir Belsnes, tankerin 22 kişilik mürettebatının saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyledi.

SALDIRIYI HUTLAR ÜSTLENDİ

Husi açıklamasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına yanıt olarak Norveç ticari tankeri STRNDA’nın hedef alındığı açıklandı. Husi askeri sözcüsü Yehia Sareea, mürettebatın uyarılara yanıt vermediğini ve tankerin daha sonra hedef alındığını söyledi.

Öte yandan İran destekli Husiler, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını başlattığı 7 Ekim’den bu yana kritik deniz yollarında gemilere saldırırken, insansız hava araçları ve füzelerle İsrail’i hedef alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking