Cumartesi, Temmuz 27

Gizemli sokak sanatçısı Banksy, Londra’daki bir duvara püskürttüğü boyayla ortaya çıktı

Gerçek kimliği bilinmeyen ve dünyanın birçok yerinde stencil graffitileriyle tanınan İngiliz sokak sanatçısı Banksy, Londra’nın Finsbury Park semtinde bir duvara sıktığı yeşil boyayla adından söz ettirdi.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, dün sabah Finsbury Park bölgesinde yaşayan vatandaşlar, mahallede yeşil boya püskürtülerek oluşturulan bir ağaç şekli ve bir duvara püskürtülen insan figürüyle karşılaştı.

Budanmış ağacın arkasındaki dal ve insan figürünün kime ait olduğu belli olmasa da üslubundan dolayı Banksy’ye ait olduğu yorumu yapıldı.

Eserlerinin kendisine ait olduğunu kanıtlamak için sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan Banksy, öğle saatlerinde eserinin fotoğrafını paylaştı.

Ön plandaki ağacın çiçek açmış olduğu izlenimi veren, eserin “çevreye dikkat çektiği” izlenimi veren çizim hakkında sosyal medyada yorumlar yapıldı.


“Bizim yolumuzu seçmesinden gurur duyuyoruz”

Banksy’nin eserin kendisine ait olduğunu açıklamasının ardından duvarın bulunduğu sokak ziyaretçi akınına uğradı.

Eserin bulunduğu sokakta yaşayan Lidia Guerra, duvardan akan yeşil rengin doğanın çektiği acıyı anlattığını belirterek, “Bizim yolumuzu seçmesinden gurur duyuyoruz.” dedi.

Chris Beskin şunları söyledi: “Banksy’nin uzun zamandır yaptığı en büyük eser. Onu duvara boyadığı için kolay kolay çalınamaz veya silinemez.” dedi.

Aralık ayında Banksy, Londra’nın Peckham semtindeki “Stop” sokak tabelasının üzerine üç adet drone çizimi yerleştirmiş ve eserin Banksy’ye ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından tabelayı iki kişi çalmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking