Cumartesi, Temmuz 27

Entübe etmek ne demek? Entübe hasta nedir? Entübe hasta resmi

İNTUBE NEDİR?

Entübasyon, hava yolunun korunması, sürekli ventilasyonun sağlanması ve gerekiyorsa ilaç verilmesi, kötüleşme durumunda yapay solunuma geçilmesi için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla ağızdan veya burundan özel bir tüpün solunum yoluna yerleştirilmesi işlemidir. veya solunum veya solunum güvenliğinin bozulması riski.

Kendi başına yeterli nefes alamama olarak da tanımlanabilecek solunum yetmezliği yaşayan hastaları solunum cihazına bağlamak için ağızdan soluk borusuna ulaşan bir tüp takılması gerekmektedir. Bu tüp yerleştirme işlemine “entübasyon” denir.

Ayrıca birçok ameliyatta ameliyatın yapılabilmesi için hastanın uyutulması ve kas gevşetici verilmesi gerekmektedir. Bu ilaçlar hastanın kendi başına nefes almasını engellediği için ameliyat sırasında hastanın mutlaka solunum cihazına bağlanıp entübe edilmesi gerekir.

ENTÜBE HASTA NE DEMEKTİR?

Hasta normal nefes almaya devam edemediğinden suni solunum oluşturmak için entübasyon işlemi yapıldıktan sonra olguya entübe hasta adı verilir. Entübe hastalar kendilerine bağlı suni solunumla nefes alırlar.

Hastanın solunum yetmezliğine neden olan durumunun ortadan kalkması veya azalması ve hastanın kendi başına yeterli nefes alabilmesi durumunda entübasyon işlemi durdurulabilir. Bu işleme tıpta “ekstübasyon” denir. Entübasyon süresi bazen çok uzun olabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking