Perşembe, Ekim 16

Dünya Gıda Günü’nde gıda okuryazarlığına dikkat çekildi

Bu amaçla, FAO’nun 1945 yılındaki kuruluş gününe atıfla her yıl 16 Ekim tüm dünyada “Dünya Gıda Günü” olarak kutlanıyor. Dünyadaki açlık ve gıda güvensizliği sorunlarına dikkat çeken bu yılın bu yılki teması “Daha iyi beslenme ve daha iyi bir gelecek için el ele” olarak seçildi.

Sabri Ülker Vakfı, “Dünya Gıda Günü” etkinlikleri kapsamında “gıda okuryazarlığı”nın önemine dikkat çekmeyi amaçlayan faaliyetleriyle gıda etiketlerinin doğru okunmasını, meyve ve sebzenin mevsimine göre seçilmesini, gıda israfının önlenmesini, planlı alışverişi, çeşitli ve dengeli beslenmeyi teşvik ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Vakıf Başkanı Dr. Talat İçöz, gıda okuryazarlığı vizyonlarının Dünya Gıda Günü’nün “Daha iyi gıdalar ve daha iyi bir gelecek için el ele” temasıyla örtüştüğünü söyledi. Yeterli ve güvenli gıdaya erişimin temel bir insan hakkı olduğunu vurgulayan İçöz, şöyle devam etti: “Dengeli beslenme alışkanlıkları, doğru bilgi ve bilinçli seçimlerle şekillenir. Gıda okuryazarlığı, bireylerin sadece kendileri için değil, toplumun ve dünyamızın geleceği için de sorumluluk alması anlamına gelir. Avrupa Gıda Bilgi Konseyi (EUFIC) iş birliğiyle düzenlediğimiz Gıda Okuryazarlığı Araştırması gibi çalışmalarla toplumun beslenmesine ve sağlığına destek oluyoruz.” okuryazarlık düzeyini değerlendirir; Bu alanda etkili stratejilerin geliştirilmesine katkıda bulunuyoruz. “Bilimin rehberliğinde dengeli, güvenli ve sürdürülebilir bir beslenme kültürünü toplumun tüm kesimlerine yaymak için çalışırken, sosyal sorumluluk alanı olarak gördüğümüz gıda okuryazarlığını da agresif bir şekilde artırmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

jojobet
gaziantep escort gaziantep escort