Cuma, Eylül 20

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor – Son dakika haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

23 kabine toplantımızı mezarlardan yükselen şanlı bir tarihe sahip kadim kent Ahlat’ta gerçekleştirdik. Ahlat, Selçuklu mezarlıkları ve daha birçok nadide güzellikleriyle geçmişten günümüze inşa ettiğimiz köprünün temel taşlarından biridir.

Cumhurbaşkanlığımızda 21 yıl aradan sonra ilk kez Ankara dışında gerçekleştirilen bugünkü tarihi kabine toplantısıyla Ahlat ve Malazgirt’e verdiğimiz önemi ortaya koyduk.

İnşallah bundan sonra da Malazgirt ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı çok boyutlu olarak sürdüreceğiz.

Yapılan her şeye parmak basan, ülke ve millet yararına atılan her adımı engellemeyi ustalık sanan muhalefetin övgüleri bugüne kadar olduğu gibi yine boşa çıkacaktır. .

Çukurova Uluslararası Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum.

İsrail, 10 aydır Gazze’de uyguladığı barbarlığa ve teröre rağmen Filistin halkının direnme kararlılığını kırmayı başaramadı. Topraklarını kahramanca savunan Filistin halkını bir kez daha saygıyla selamlıyor ve zaferin er ya da geç Filistinli kardeşlerimize geleceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.

“Tarihimizin en güçlü Yeşil Vatan ordusuna sahibiz”

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biriyiz. Maalesef en yıkıcı etkilerini ormanlarımızda görüyoruz.

Küçük bir kıvılcımla başlayan yangınlar zümrüt ormanlarımızın ateş kırmızısına dönmesine neden oluyor. Rakamlar karşı karşıya olduğumuz tehdidi ortaya koyuyor.

Geçen yıla göre orman ve orman dışı yangın sayısı yüzde 53 artarak 5 bin 540’a ulaştı. Artan yangınlarla mücadele için gerekli tüm tedbirleri aldık. Şu anda Firavun’da 27 uçak, 105 helikopter ve 5 bini aşkın kara aracıyla tarihimizin en güçlü Yeşil Vatan ordusuna sahibiz.

Uçaklarımızın suya rahatlıkla ulaşabilmesi için havuz ve gölet sayımızı 4 bin 744’e çıkardık. Vatan savunmasında destanlar yazan İHA’larımızı orman yangınlarının tespitinde kullanmaya başladık. 14 İHA’mız ve 184’ü akıllı olmak üzere 776 kulemiz, ormanlarımızı haftanın 7 günü 24 saati izliyor. Sadece geçen yıl İHA’larımız sayesinde 2.076 orman yangınını tespit ettik.

Dünyada orman yangınlarıyla mücadelede İHA kullanan iki ülkeden biriyiz. Yangına ilk müdahale süresini 40 dakikadan 11 dakikaya düşürdük. Ayrıca Yeşil Vatan Ordumuzu 25 bin orman memuru ve 130 bine yakın gönüllüyle güçlendirdik.

Orman yangınlarıyla etkin mücadele için her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmiyoruz. Ancak bu konuda özellikle muhalefetin kendi ihmalini örtbas etmeye yönelik çarpıtma, yalan ve karalama kampanyalarına maruz kalıyoruz.

Ayrıntılar yakında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş