Cumartesi, Temmuz 27

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’de konuştu: İsrail’in saldırıları savaş suçu teşkil ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in toplu cezalandırmaya dönüşen ve savaş suçu teşkil eden saldırılarını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” dedi.

REKLAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının toplu cezalandırma anlamına geldiğini ve savaş suçu teşkil ettiğini söyledi. Erdoğan, sivil bölgeleri hedef almayı ve insanları kitlesel göçe zorlamayı da “akılsızlık ve barbarlık” olarak nitelendirdi.

Cezayir ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısında konuştu. İsrail-Filistinli rehinelerin değişimine ilişkin müzakerelerin devam ettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu rehinelerin değişiminde bir an önce sonuç almayı umuyoruz. Sürekli diyalog halindeyiz ve beklentilerimiz olumlu sonuçlar alınması yönünde.” İşte.” dedi.

Tebbun’la Filistin’de yaşanan insani trajediyi de görüştüklerini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: “İsrail’in toplu cezalandırmaya dönüşen, savaş suçu teşkil eden saldırılarını kabul etmiyoruz. Hastanelere, ibadethanelere, okullara, her koşulda korunması gereken yerlere saldırılar yapılmasını kabul etmiyoruz. İnsanları göçe zorlamak vicdansızlık ve barbarlıktır.” ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceliklerinin Gazze’de kalıcı ateşkes ve insani yardımların engelsiz ulaştırılması olduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin sorununun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması şeklinde çözümü için Türkiye’nin “bölge ülkeleriyle birlikte garantör olarak sorumluluk almaya hazır” olduğunu belirtti.

“Cezayir ile ticaret hacmi rekor kırıyor”

Türkiye ile Cezayir arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 5,3 milyar dolarlık rekoru aştığını belirten Erdoğan, bunun yıl sonunda 6 milyar dolara, en kısa sürede ise 10 milyar dolara ulaşmasını beklediğini söyledi.

Erdoğan, “1400’e yakın Türk şirketi bu sürece destek veriyor. Şirketlerimizin Cezayir’de hidrokarbon dışı sektörlerdeki en büyük yatırımcı ve istihdam sağlayıcı olmasından gurur duyuyoruz. Bu yatırımları daha da artırmak için çaba göstereceğiz.” dedi.

Cezayir’in Türkiye’deki yatırımlarının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Erdoğan, Ziraat Bankası’nın Cezayir’de şube açmak için gerekli izinleri aldığını söyledi.

Enerji ve yenilenebilir enerji

Cezayir ile enerji ve yenilenebilir enerji alanında ilişkileri yeni ortaklıklarla çeşitlendirerek geliştirmek istediğini belirten Erdoğan, “BOTAŞ ile Sonatrach arasında imzalanan doğalgaz sözleşmesi bunun güzel bir örneğiydi.” dedi ki

Erdoğan ayrıca iki ülkenin savunmadan çevreye birçok sektörde yeni faaliyetler yürüttüğünün altını çizerek, Tebbun ile 12 yeni anlaşma imzaladığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking