Cuma, Temmuz 26

‘Ciddi bir salgınla karşı karşıyayız’

Kovid-19 ve varyantları, grip ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğu ciddi oranda artıyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), son günlerde yoğunlaşan ve hastane acillerinin dolmasına neden olan salgın hastalıklar nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’na yazı gönderdi.

TTB’nin Bakanlık ile Türk Hava Yolları, TCDD, Türkiye Otobüs Şoförleri Federasyonu, Türkiye Şoförler ve Sürücüler Federasyonu’na gönderdiği yazıda, maskelerin ücretsiz dağıtımı ve maske kullanımının teşvik edilmesi gibi tedbirlerin alınması istendi.

“CİDDİ BİR SALGINLA KARŞIYIZ”

Yazıda, solunum yolu hastalıkları nedeniyle ciddi bir salgınla karşı karşıya olduğumuz belirtilerek, toplum sağlığına öncelik verilmesi ve alınacak bilimsel tedbirlerle salgın hastalıkların en az hasarla atlatılabileceği belirtildi. Makalede, salgın hastalıklarla mücadelenin toplum ve kurumların katılımıyla yürütülmesi gerektiği belirtilerek, özellikle kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanan salgınların baş gösterebileceği uyarısı yapılıyor.

“Uyarılarımızın şu ana kadar dikkate alınmaması nedeniyle influenza virüsü (H1N1), COVİD-19 (J1 varyantı. N), solunum sinsityal virüsü (RSV) ve mikoplazma pnömonisi.” “Haftalar boyunca, özellikle hastane acillerinde olağanüstü yoğunluklar meydana geliyor; bu yoğunluklar sağlık çalışanlarını yıpratırken, hastalara daha az zaman ayrılmasına, hastaların zamanında ve yeterli sürede ziyaret edilmemesine, hastalığın diğer kişilere bulaşmasına neden olabiliyor. enfekte olmayan hastalar. Salgın söndürülmezse hem toplumun hem de sağlık çalışanlarının sağlığı tehlikeye girecek.” .

Toplu taşıma araçlarında basit düzenlemelerin halk sağlığına olumlu etki yapacağı vurgulanan yazıda, ücretsiz maske, maske kullanımına teşvik gibi uygulamaların hayata geçirilmesi çağrısında bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking