
AA
Yaratılış Tarihi: 08 Temmuz 2025 15:25
Türkiye’nin olumlu ayrışmasında mevcut jeopolitik ve ticari zorluklar karşısında yabancı yatırımcılar Büro ve Finans Ofisi Ahmet Burak Dağlioğlu Başkanı: “Yatırımcılar, Türkiye ve yine bölgemizde, tüm bu instabiliteye barış çözüm sunan bir ülke” dedi. “Dedi.
Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Birleşik Krallık Başkonsolosluğu ve Birleşik Krallık İhracatının Finansal Fonu (Birleşik Krallık İhracatının Finansmanı) tarafından düzenlenen İslami Finansal Zirvenin bir parçası olarak, Muhabir AA’nın sorularını yanıtladı ve finansal sektörün gelişimi hakkında bir strateji belgesini yayınladıklarını vurguladı.
Dağlioğlu’dan, strateji belgesindeki önemli adımlardan birinin uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu vurguladı, “Bugün İngiltere’deki bu toplantının aslında bu anlamda büyük önem olduğunu düşünüyoruz. Dünyaya katılımın finans sektörü dünyanın toplam finansal dünyasında yaklaşık % 1’dir. Bu gerçekleşiyor.” Dedi. “
Günümüz toplantısının önemine atıfta bulunan Dağlioğlu, bunun iki ülke arasındaki sektördeki oyuncuların bir araya geldiği ve bazı anlaşmaların imzalandığı bir toplantı olduğunu söyledi.
Dağlioğlu sözlerini aşağıdaki gibi sürdürdü:
“Türkiye’ye, Türkiye’ye dünya ortalamasının çok üzerinde katılım finansmanının zaten belirli bir boyutu var. Sermaye piyasaları ve katılım sigortası alanında % 8’in üzerinde bankacılık tarafı var. Birleşik Krallık’ta bir derinlik var. Her iki ülkede de, bu hacim, derinliğin merkezde büyümesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.
Türkiye’nin ilk teknolojik yatırımları milyarlardan fazla arttı
Daira Da DaRıoğlu’dan Yatırımlar ve Finansman Başkanlığı Başkanı, dün düzenlenen programda öğle yemeği kavramında sektör temsilcilerini Türkiye’ye getirdiğini ve sektörü Türkiye’ye sunma fırsatı verdiğini ve şirketleri cüzdanlarındaki açıklama fırsatı verdi.
Da Da DaLıoğlu, Londra’daki temasları bağlamında, Avrupa’nın farklı ülkelerinden fon yöneticileri ile tanıştıklarını ve imalat endüstrisi, endüstriyel yatırımlar ve teknolojik yatırımların, özellikle ihracat için, özellikle de Türkiye’deki epidemasyondan sonraki yatırımlarda hızla arttığını açıkladıklarını söyledi.
Türkiye, ilk aşamada 100 milyon dolarlık teknolojik yatırım salgın dönemine kadar, Daltlioğlu’yu hatırladı: “Şimdi 1 milyar doların üzerinde salgının ortalama dönemi. Son 4 yılda, bu alanda yaklaşık 5 milyar dolarlık bir yatırım oldu. Bu hikaye, gelecekte yeni öğrencilere gelmeye çalışıyoruz.
Yeni yılın başlangıcından beri Torrkyee’ye deneme yatırımları olduğu ve bu yılın ilk aylarında Türiye’ye gelen uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişlerinde teknoloji alanındaki işlemlerin gözlemlendiği bir rapor olarak.
İşlemlerin ayrıntılarını incelediğimizde ciddi teknolojik yatırımlar olduğunu vurgulayarak Davidrhlu, “Türkiye’de ilk kez Türkiye’de büyük ölçekte sesler gördük. Şu anda, Fintek sektörü de dahil olmak üzere Corso Cemento Yatırım Turunda olan şirketler var.
Yeni yatırım finansmanı turları devam ediyor
Theoglu’dan, Türkiye’de uygulanan ABD gümrük vergileri, bu jeopolitik ortamın toplantılardaki etkisine atıfta bulunuyor.
Toplantılar sırasında, teknolojik yatırımcılar ve fon yöneticileri, Türkiye’nin bu jeopolitik ortamda ve dünyadaki bu dalgalı ortamda olumlu bir ayrışmanın olduğunu düşündüğünü düşünüyor:
“Yatırımcılar, Türkiye’nin bölgede istikrar içinde olan ve bölgemizdeki tüm bu istikrarsızlığa bir barış çözümü sunan bir ülke olduğu gerçeğine dikkat çekiyorlar. Dün, bugün çimentoyu dinlemek bizim için bir zevk.”
Dağlioğlu, Türkiye’deki yıllık yabancı yatırımın son yıllık öğesinin 12 milyar dolardan biraz daha yüksek olduğunu ve aşağıdaki bilgileri paylaştığını söyledi:
“Bu, dünyaya yapılan yatırımların azaldığı bir zamanda uzun vadeli ortalama etrafında olumlu bir gösterge. Bu olumlu bir gösterge. İkincisi, cüzdandaki projeler ilerliyor, yatırımcıların ilerlemesi devam ediyor. Devam ediyorlar.