Cumartesi, Temmuz 27

Borsa günün ilk yarısında yükseldi

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi önceki kapanış saat 13:00’e göre 100,14 puan yükselişle 7.766,01 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 33,2 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 2,56, holding endeksi ise yüzde 1,33 arttı.

Sektörel endekslerden en çok kazanan endeks bankacılık olurken, en çok düşüş kaydeden endeks ise yüzde 0,72 ile hisse senedi ve yatırım fonları oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Kasım 2023 dönemine ilişkin yayınladığı Finansal İstikrar Raporu kapsamında yaptığı açıklamada, “ Makroihtiyati çerçevede parasal sıkılaştırma ve sadeleştirme kapsamında alınan tedbirlerin etkileri, piyasa mekanizmalarının işlevselliğinde artış ve varlık fiyatı sinyalinin kalitesinde artış olarak, “Güçlenme olarak görülmeye başlandı” dedi.

Analistler, Çin ekonomisinde yoğunlaşan durgunluk korkuları nedeniyle küresel borsaların karışık bir seyir izlediğini kaydederek, ABD’de bugün açıklanacak verilerin yatırımcıların dikkatini çektiğini söyledi.

Öte yandan Deutsche Bank’ın, Türk tahvillerinin 2024’te en iyi performans gösteren gelişmekte olan tahviller arasında olabileceğini açıklamasının ardından BNP Paribas, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası düzenlemesi sonrasında Türk tahvillerinin daha cazip hale geldiğini bildirdi. ) Son aylarda.

Ayrıca düşüş eğilimini sürdüren Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) dün yaklaşık 8 baz puan azalarak 356,5 baz puana geriledi.

Öğleden sonra analistler, konut fiyat endeksi, ülkedeki haftalık para ve bankacılık istatistikleri, ABD’deki haftalık işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed imalat sanayi endeksi, kullanım oranı kapasitesi ve sanayi üretim verilerinin yanı sıra ABD’deki haber akışını bekliyor. İsrail-Filistin çatışması. Yatırımcıların dikkatinin odak noktası olmaya devam ettiğini belirterek, teknik olarak BIST 100 endeksindeki 7.780 ve 7.850 seviyenin direnci temsil ederken, 7.700 ve 7.600 puan destek olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking