Cuma, Temmuz 26

BM, Gazze’deki mevcut duruma dikkat çekti: Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor

Touma, BBC Radyo 4’ün Today programına, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in yoğun hava, kara ve deniz bombardımanına maruz kalan Gazze’deki durumu anlattı.

UNRWA’nın sosyal medyasında da paylaşılan açıklamasında Touma, “Gazze’deki mevcut durum dehşet verici. Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor.” Açıklamalarına yer verdi.

Gazze’de 600 bine yakın insanın şiddetli açlık çektiğine işaret eden Touma, bu durumun ablukanın devam etmesi ve gıda başta olmak üzere temel malzemelerin sağlanamamasının doğrudan sonucu olduğunu vurguladı.

BM yetkilisi Touma şunları söyledi: “Şu anda ihtiyaç duyulan şey insani ateşkes ve Gazze Şeridi’ne daha fazla insani yardımdır. Yakın zamanda orada bulunduğumda insanlar tam da bundan bahsediyordu. Dehşete düşmüşler, yorulmuşlar, tükenmiş durumdalar. Korku içinde yaşıyorlar ve Bombalama hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

İsrail’in Gazze’yi işgalinde 7 Ekim sonrası son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine, özellikle de İsrail’e yönelik devam eden ihlallerine yanıt vermek” motivasyonuyla küresel bir saldırı başlatırken, Aksa Camii”. İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun bombardıman başlattı.

İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200’ü kadın olmak üzere 20 bin 57 Filistinli öldürüldü, 53 bin 320’den fazla kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce kişinin öldüğü söylenirken, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 139’u toprak işgali sürecinde olmak üzere 471 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

24 Kasım’da 4 gün süreyle tanınan ve daha sonra 3 gün daha uzatılan çatışmaya yönelik “insani duraklama” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 304 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda 26 Lübnanlı sivil, 118 Hizbullah üyesi, 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Gazze’de silah zoruyla abluka altında yerlerinden edilen 1,9 milyon Filistinli barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden mahrum bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

(AA)

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Son Dakika Haber: Milli Savunma Bakanlığı acı haberi açıkladı: Kuzey Irak'ta 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandıSon Dakika Haber: Milli Savunma Bakanlığı acı haberi açıkladı: Kuzey Irak’ta 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı
CHP'liye silahlı saldırı!  hastanede yatanCHP’liye silahlı saldırı! hastanede yatan
Kavga kanla sonuçlandı!  İş yerine girip öldürdüKavga kanla sonuçlandı! İş yerine girip öldürdü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking