Perşembe, Eylül 19

Bitcoin transfer maliyetleri dört yılın en düşük seviyesinde

7 Temmuz’da Bitcoin işlemi başına ortalama ücretler dört yılın en düşük seviyesi olan 38,69 dolara düştü. Bu rakam en son 2020’de, COVID-19 salgınının en yüksek olduğu dönemde görüldü.

Bitcoin’in (BTC) günlük işlem başına maliyeti, madencilerin gelirine ve işlenen toplam işlem sayısına göre belirlenir. 7 Temmuz’da Bitcoin, iki önemli faktör nedeniyle işlem maliyetlerinin düşmesi nedeniyle 58.200 doların üzerinde işlem görüyordu.

Bitcoin işlemi başına maliyet, 1 günlük ortalama. Kaynak: Blockchain.com

Bitcoin madencileri düşük ücretlerle kârlılığını sürdürüyor

Ycharts’ın verilerine göre Bitcoin madencileri, 7 Temmuz’da Bitcoin ağında 673.752 işlem gerçekleştirdi. BTC, işlemlerin %89,7’sini oluştururken, bant genişliğinin geri kalanı Ordinals (%0,7), BRC-20 (%4,1) ve Runes (%5,4) gibi diğer protokoller tarafından kullanıldı.

Bitcoin ağındaki işlemlerin payı. Kaynak: Kumul analizi

Bitcoin madencilerinin günlük geliri, işlem hacminin %1,14’ünü oluşturdu. Düşük ortalama işlem maliyetlerine rağmen madenciler, nispeten az bilgi işlem gücü kullanarak işlemleri gerçekleştirmelerine olanak tanıyan düşük ağ zorluğundan yararlandı.

Madencilik faaliyetlerini azaltın

Çalkantılı kripto para piyasasını değerlendiren CryptoQuant Marketplace, yarılanma sonrası ortamda kar marjlarının daralması ve BTC fiyatının 50.000 dolara yaklaşması nedeniyle Bitcoin madencilerinin “teslimiyet” işaretleri gösterdiğini söyledi.

Madenci kapitülasyonu, madencilerin belirsiz piyasa koşullarında hayatta kalabilmek için işletme maliyetlerini düşürdüğü veya Bitcoin kazançlarının bir kısmını sattığı süreçtir.

Bitcoin madenciliği hash oranı. Kaynak: CryptoQuant

CryptoQuant analistleri geçtiğimiz ay boyunca ortaya çıkan çok sayıda kapitülasyon belirtisine dikkat çekti; bunlardan biri de Bitcoin’in hashrate’indeki önemli düşüş.

“Bitcoin Miner’ın teslimiyeti, FTX çöküşü sonrası koşullara benzer şekilde %7,7’lik hashrate düşüşüyle ​​Aralık 2022 seviyelerine benziyor. Bu tür düşüşler genellikle potansiyel piyasa diplerini gösteriyor.”

CryptoQuant raporu ayrıca, aşağıda gösterildiği gibi yarılanmayı takip eden çoğu zaman madenci kar/zarar sürdürülebilirlik göstergesinin de gösterdiği gibi, madencilerin “aşırı derecede düşük ücret aldığını” ortaya çıkardı.

Bitcoin madenci karlarının/zararlarının sürdürülebilirliği. Kaynak: CryptoQuant

Sonuç olarak madenciler, Bitcoin’in temel blok ödülleri ve işlem ücreti gelirinin en yüksek olduğu yarılanmadan bu yana günlük gelirlerinde %63’lük bir düşüş gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş