Cuma, Eylül 20

Bitcoin fiyatı neden sabit?

Bitcoin (BTC) fiyatı 21 Ağustos’ta %3,62 oranında artmasına rağmen şu anda 61.700 dolarlık dirençle karşı karşıya. BTC’nin Korku ve Açgözlülük Endeksi geçtiğimiz gün 26’dan 39’a yükseldi. Yatırımcıların yukarı yönlü beklentileri sınırlı bir artış gösterdi.

BTC mevcut 62.000 ila 57.500 dolar aralığından çıkmakta zorlanıyor, neden?

Bitcoin fiyatı tasfiye kümeleri arasında kaldı

Boğalar 60.000 doları desteğe çevirmeyi bekliyor ancak 8 Ağustos’tan bu yana BTC, kısa vadeli bir trend yönünü teyit etmeden bu seviyenin etrafında geziniyor.

Bu tür nispeten yatay fiyat hareketlerinin özel bir nedeni, tasfiye kümelerinin varlığı gibi görünmektedir.

Grafikte görüldüğü gibi 60.000 Doların üzerindeki ve 58.000 Doların altındaki likidasyon seviyeleri geçtiğimiz hafta oldukça yoğundu ve yatay hareketlere yol açtı. Ancak bu kümelerin çoğu, geçen gün 40 milyon doların tasfiye edilmesiyle zayıfladı.

Bitcoin yerleşim ısı haritası. Kaynak: Coinglass

İleriye baktığımızda tasfiye kümesinin şu anda 61.500 ila 62.500 dolar arasında olduğu görülüyor. BTC bu rakamları aşarsa vadeli işlem piyasalarından 300 milyon dolar silinecek.

Ters yönde ise 58.500 dolar civarında 180 milyon dolarlık bir vadeli işlem uzlaşma bloğu var.

Perakende yatırımcıların Bitcoin’e olan talebi düşük kalıyor

Sürdürülebilir bir boğa rallisini belirleyen önemli bir husus, bireysel yatırımcıların varlığıdır. Veriler, Bitcoin’in Mayıs 2024’ten itibaren perakende yatırımcıların talebinde kademeli bir düşüş gördüğünü gösteriyor.

Kaynak: Cryptoquant

Ek olarak, toplam 10.000 doların altındaki işlem hacmi 21 Mayıs’tan bu yana önemli ölçüde düşük kaldı.

Finansman oranı nötre yakın

Bitcoin’in 8 Ağustos’tan bu yana yatay eğilimine vadeli işlemlerdeki düşük seviyeler ve istikrarlı ticaret faaliyeti eşlik ediyor. Bitcoin’in açık faiz ağırlıklı fonlama oranı şu anda %0,0037 seviyesinde ve bu da tarafsız kabul edilebilir.

Coinglass’tan elde edilen veriler, fonlama oranının geçen hafta %0’a yakın olduğunu gösteriyor. Nötr bir fonlama oranı, ne uzun ne de kısa yatırımcıların yüksek bir ağırlığa sahip olmadığı anlamına gelir.

Bitcoin OI Pezosu Fonlama Oranı Tablosu. Kaynak: Coinglass

Dahası Bitcoin, ağustos ayında yalnızca %1,98’lik ortalama getiriyle tarihsel olarak son on yılın en sessiz aylarından birini geçirdi.

Bitcoin Aylık Getiriler. Kaynak: Coinglass

Bu faktörler Bitcoin’in son 14 gündeki yatay fiyat hareketine katkıda bulundu. Bitcoin şu anda 61.228 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte 36,5 milyar dolarlık işlem hacmi gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş