Cumartesi, Temmuz 27

Biden’dan operasyon sinyali! Mektup yazdı: ‘ABD daha ileri adımlar atmaya hazırdır’

Irak ve Suriye’deki Amerikan üslerine yönelik saldırılar devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden bu ülkelerdeki üsleri korumak için operasyon düzenleyebileceğinin sinyalini verdi. Biden, Kongre’ye yazdığı mektubunda, İran yanlısı milis grupların Irak ve Suriye’deki ABD personeline ve tesislerine yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: personel ve onların bakmakla yükümlü olduğu kişiler. Amerikan güçleriyle birlikte görev yapan koalisyon güçleri.” “Bu onu tehdit altına soktu” dedi.

“ABD daha ileri adımlar atmaya hazır”

ABD ordusunun, Biden’ın talimatı doğrultusunda Irak ve Suriye’deki militan gruplara yönelik saldırılar düzenlediğini belirten mektubunda, şunları kaydetti: “Saldırıların amacı ABD’ye yönelik bir dizi saldırıyı etkisiz hale getirmek ve İran’ı ve İran destekli milis gruplarını ABD personelinden korumak ve “Amaç onları tesislerine karşı yeni saldırılar başlatmaktan veya desteklemekten caydırmaktı” dedi.

Biden mektubunda, saldırıların anayasal çerçevede, uluslararası hukuka uygun olarak ve ABD’nin doğal meşru müdafaa hakkı kullanılarak gerçekleştirildiğini belirterek, “ABD gerekli adımları atmaya ve uygun önlemleri almaya hazırdır” dedi. başka tehdit veya saldırı durumunda.”

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ SALDIRILARINDAN SONRA ABD ÜSLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başlamasının ardından ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’deki üslerine yönelik saldırılar da artmaya başladı. Saldırıların çoğunu İran yanlısı Şii milislerin himayesindeki “Irak İslami Direnişi” adlı grup üstlendi.

Kaynak: İHA

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliamı andıran kaza!Kuzey Marmara Otoyolu’nda katliamı andıran kaza!
Korkunç kaza!  Karşı şeritte seyreden araçlara çarptı: ölü ve yaralılar olduKorkunç kaza! Karşı şeritte seyreden araçlara çarptı: ölü ve yaralılar oldu
Sokak ortasında korkunç cinayet!  Genç kadın başından vurularak öldürüldüSokak ortasında korkunç cinayet! Genç kadın başından vurularak öldürüldü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking