Perşembe, Eylül 19

Bakan Işıkhan: “Çaba, siyasetin malzemesi olamaz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Van’da işçilerle buluştu. Bakan Işıkhan, “Belediye yönetimlerinin kadro adı altında haksız yere binlerce işçiyi işten çıkardığı bir durumla karşı karşıya kaldık” dedi.

Bakan Işıkhan açıklamasında şunları söyledi:

“Sendika baskısı, toplu işten çıkarma, ayrımcılık gibi nedenlerle 16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira idari para cezası verilmesi yönünde adım attık. 118 milyon lira ücretsiz işçiye 49 milyon lira kredi ödenmesini sağladık. .

Alın teri siyasetin malzemesi olamaz. İşçileri keyfi olarak işten çıkaran belediyelere “işçi tarafında” deniyor; Çalışma üzerinden siyaset yapan partiler.

Belediye yönetimlerinin personel alımı adı altında haksız yere binlerce işçiyi işten çıkardığı bir durumla karşılaştık. Bizim için her işçi, her emekçi, ter döken her insan kutsaldır. Hiç kimse; Çalışanın emeğini, ekmeğini israf etmeye, umutlarını suya düşürmeye hakkı yoktur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu süreçte durumu yakından takip ettik ve etmeye devam ediyoruz.

Belediyelerin keyfi kararlarına müdahale ederek kapsamlı bir denetim başlattık. Yapılan incelemeler sonucunda işten atılan binlerce işçinin haksız yere mağdur edildiğini tespit ettik.

Bu nedenle ilgili belediyelere ağır yaptırımlar uyguladık ve işçilerin haklarının korunması için gerekli tüm tedbirleri aldık.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş